El rogle esparter del Palamó, a Alacant, reivindica l'espart enfront del plàstic

Aficionats i aficionades de Madrid, Andalusia, Múrcia i Castella-la Manxa s'han reunit en aquesta trobada, que busca recuperar l'ús de l'espart i assegurar la transmissió de la seua tècnica

Trobada del rogle esparter del Palamó, a Alacant / À Punt NTC

Bosses, motxilles, caixes... i fins i tot llibres, tests, cinturons i gorres. L'espart és un dels materials més versàtils, resistents, ecològics i antics. La seua producció es remunta, com a mínim, a fa dotze mil anys, ja que s'han trobat objectes fets d'espart que daten d'aquesta època i encara es mantenen en bon estat.

Per a reivindicar-ne l'ús i els avantatges davant de materials com el plàstic, aficionats i aficionades a l'espart de llocs com Madrid, Andalusia, Múrcia i Castella-la Manxa s'han desplaçat aquest dissabte al barri del Palamó, al terme municipal d'Alacant.

Els participants elaboren productes amb espart
Els participants elaboren productes amb espart / EspartAlacant
Diversos productes fets amb espart
Diversos productes fets amb espart / EspartAlacant

Durant la trobada, organitzada per l'associació EspartAlacant, s'han compartit i s'han aprés tècniques, algunes de les quals han traslladat a les xarxes socials perquè la distància no siga una excusa per a conéixer de ben prop l'art de l'espart.

L'espart és un material molt resistent i antic
L'espart és un material molt resistent i antic / EspartAlacant

També et pot interessar

stats