Rodrigo Cuevas: “Entrar a l’estudi és com despullar-se davant d’un espill, et veus tots els defectes”

L’artista 'queer' asturià penja el cartell de complet en la seua ‘La Romería’ en la fira Trovam a Castelló de la Plana

Rodrigo Cuevas presenta 'La Romería' a la fira de música Trovam a Castelló de la Plana / À Punt NTC

L'artista 'queer' asturià Rodrigo Cuevas va penjar aquest dissabte el cartell d'entrades exhaurides a Castelló de la Plana, posant el colofó a la fira de la música valenciana Trovam, l’esdeveniment que congrega cada any a professionals de la indústria musical i artistes de diversos orígens i estils.

L'expectació del públic per a veure a un dels artistes més influents i reconeguts de l'actualitat era evident. Amb el seu espectacle 'La Romería', carregat de transgressió, denúncia social i sensualitat, va alçar dels seients a un públic totalment entregat a la capital de la Plana. 

“La romeria és l’estat perfecte de l’home, i crec que hauríem d’aprofitar molt més aquest estat perquè és el lloc on celebrem la llibertat i retem homenatge a tots aquells que la van construir abans que nosaltres”, explica l’artista, en valencià, als micròfons d’À Punt. El treball “parla de la llibertat, de com gaudim de la família, dels amics o del paisatge”, afirma.

Des de 2019, Rodrigo Cuevas ha transitat des de la cançó tradicional cap a altres sons i gèneres, fusionant la música electrònica i diversos estils. “No faig coses noves, faig coses velles, coses que han fet les meues veïnes i la gent major que en saben molt i que te les donen amb tota la generositat”.

Reconeix que, tot i el guió que imposa el repertori, bona part de l’espectacle naix de la improvisació del directe, un espai que prefereix al de l’estudi de gravació, on assegura que ho passa “una miqueta malament, és molt fred, com despullar-se davant d’un espill on et veus tots els defectes”. Per contra, l’escenari per a ell és “tot el contrari, estic segur, tinc més recursos i em sent molt més crescut”.

Alguns dels últims reconeixements d’aquest artista són el Premi Nacional de les Músiques Actuals 2023 del Ministeri de Cultura, el reconeixement Arcoíris 2022 del Ministeri d'Igualtat, el Premi Ojo Crítico de RNE de 2021 a les Músiques Modernes o el Premi MIN 2020 al millor àlbum de fusió i músiques del món, entre altres.

També et pot interessar

stats