Roben deu instruments de la Unió Musical de Xilxes, valorats en 10.000 euros

Alguns són velles relíquies d'aquesta societat centenària, de gran valor sentimental

Alguns són velles relíquies d'aquesta societat centenària, amb gran valor sentimental / À Punt NTC

A Xilxes, a la Plana Baixa, aquesta nit els lladres han assaltat la Unió Musical Santa Cecília i s'han endut instruments musicals de més de mig segle d'història i d'un alt valor sentimental per a tots els músics i alumnes, que ara s'han quedat sense. 

El president, Alberto Gómez, els ha informat del que havia passat la nit anterior. “Ens han entrat a robar a l'acadèmia i ens han sostret uns instruments que teníem al magatzem”, deia el missatge. 

🚨Des de la UM Xilxes volem fer una crida important Aquests són els instruments que trobem a faltar després del robatori...

Posted by Unió Musical Santa Cecília de Xilxes on Thursday, August 3, 2023

En total són deu instruments musicals: una tuba, cinc clarinets, un parell de bombardins, una trompa i un saxo alt. Calculen que el valor era entre 5.000 i 10.000 euros. Alguns són velles relíquies d'aquesta societat centenària. “Tenen molts anys, són de gent que ha passat per ací i ja no està: la part sentimental és molt important en les societats musicals, i la part social. Aquest és el pitjor valor que perdem: instruments que són part de la nostra història i del nostre poble”, ha lamentat Gómez.

La resta són els instruments que es deixen en préstec als xiquets i xiquetes que comencen a estudiar música. Manoli de la Fuente, clarinetista i mare d'estudiant de música, ha explicat que “comencen i encara no saben si voldran aquest instrument o aquest altre, i això facilita molt que les famílies no hagen de fer aquesta despesa econòmica, que és gran”.

Estan convençuts que els lladres sabien el que buscaven. Ara demanen la col·laboració ciutadana per a tractar de localitzar-los: en internet, en botigues de segona mà o d'antiguitats i inclús en ferralleries.

També et pot interessar

stats