Ripollés planta quatre escultures gegants a la plaça de l'Ajuntament de València

L'Ateneu Mercantil acull l'exposició "Ripollés al desnudo" amb escultures i quadres mai exposats abans. La mostra també conta la seua vida i s'exhibeixen objectes personals en una sala dissenyada per Francis Montesinos

Diverses persones passen al costat de dues escultures de Ripollés en la plaça de l'Ajuntament de València
Diverses persones passen al costat de dos escultures de Ripollés a la plaça de l'Ajuntament de València / Ana Escobar (Efe)

L'artista Joan Ripollés, de 92 anys, ha plantat quatre escultures gegants d'entre 4 i 5 metres d'alçària i més de 100 quilos de pes a la plaça de l'Ajuntament de València. Són les seues últimes creacions de grans dimensions.

Des d'este dijous, es veuen a la plaça les escultures La bailarina i El violinista, situades a l'edifici de Correus; El toro, enfront de la porta de l'Ateneu Mercantil, i La paella, al costat de la botiga del València CF.

Ripollés, després de diversos mesos de treball, ha instal·lat les escultures gegants en esta plaça perquè tant els valencians com els turistes puguen admirar la seua obra.

Una dona interactua amb l'escultura ‘El toro’, de Ripollés
Una dona interactua amb l'escultura ‘El toro’, de Ripollés / Ana Escobar (Efe)
Diverses persones transiten al costat de l'escultura ‘La paella’
Diverses persones transiten al costat de l'escultura ‘La paella’ / Ana Escobar (Efe)

Exposició a l'Ateneu

Les tres primeres obres han sigut confeccionades amb ferro, mentre que La paella s'ha fet amb fibra de vidre, segons informa l'Ateneu, que acull l'exposició "Ripollés al desnudo" fins al 29 de setembre.

L'exposició és un autoretrat de la vida i obra de Joan Garcia Ripollés, des dels inicis fins a l'actualitat, a través de la seua família, el seu hàbitat i les seues particularitats, la seua manera de treballar i el seu llegat. Per al muntatge floral, L'escultor ha comptat amb la col·laboració de Francis Montesinos i el seu equip. Està comissariada per Marcos Campos i Carmen Chaves.

Escultures i quadres mai exposats abans de l'artista valencià Joan Ripollés conformen la mostra, que també conta la seua vida i s'exhibeixen objectes personals en una sala convertida en un univers verd pel mateix Francis Montesinos.

Està composta per 45 quadres i 30 escultures procedents de col·leccions privades al costat de fotografies familiars, l'escriptori de l'artista, les seues pintures, els seus pinzells o els seus bastons, així com 72 orinals que ell ha decorat.

També et pot interessar

stats