Ribó anuncia un preacord amb la Fundació Blasco Ibáñez

El nou conveni preveu una partida pluriennal per a restaurar la Casa Museu i el contingut expositiu, a més de donar un impuls a la digitalització del llegat de l'escriptor.

Casa Museu de l'escriptor valencià, en una imatge d'arxiu
Casa Museu de l'escriptor valencià, en una imatge d'arxiu / Europa Press

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha anunciat que ha arribat a un preacord amb la Fundació Blasco Ibáñez per a signar un nou conveni que preveu diverses ajudes al llarg de l’any per a restaurar la casa museu i el seu contingut expositiu, a més de donar un impuls a la digitalització del llegat de l'escriptor.

Abans de presidir el ple municipal d'aquest dijous, Ribó ha anunciat aquest principi d'acord amb l'entitat arran d'una reunió entre les dues parts. Segons ha explicat la Fundació, la setmana vinent s'entregarà a l’Ajuntament un esborrany del nou conveni.

Segons Ribó, aquest conveni inclourà una subvenció nominativa per a la Fundació "com estava abans" i, com a novetat, una partida pluriennal d'inversió per a "millorar gradualment l'estructura i el contingut de la casa de Blasco Ibáñez".

Al marge del conveni, totes dues parts també han acordat que els serveis municipals adeqüen una sala al cementeri municipal per a traslladar-hi el sarcòfag de Blasco Ibáñez realitzat per Benlliure i que es troba al Museu Sant Pius V, igual que la senyera de l'escriptor.

Ribó ha destacat que en el moment en què se signe el conveni les pròximes setmanes, "es renovarà completament el discurs expositiu del museu".

"El llegat de Blasco Ibáñez es quedarà a València", ha sentenciat Ribó, que ha expressat que està "molt content" per aquest conveni i, sobretot, per haver arribat a un acord "per a divulgar l'obra de Blasco Ibáñez, el pensador més universal de València i la Comunitat Valenciana als segles XIX i XX".

També et pot interessar

stats