Ribó afirma que la decisió sobre les Falles atendrà les autoritats sanitàries i al consens faller

L’alcalde apunta que tenen 45 dies per a determinar què fer i que no es descarta “res”, però precisa que no seran possibles les aglomeracions.

Falla de València, en una imatge d’arxiu
Falla de València, en una imatge d’arxiu / Europa Press

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha afirmat que la possible celebració de les Falles al juliol, després de l’ajornament al març per la pandèmia de la Covid-19, haurà de ser consensuada pels col·lectius festers i seguir les indicacions de les autoritats sanitàries. Ribó ha destacat que queden 45 dies per a determinar què es fa amb les festes i ha apuntat que actualment no es descarta res sobre la celebració d’actes com mascletaes, ofrenes i castells de focs artificials.

També ha precisat que la “nova normalitat” que arribarà després de l’estat d’alarma i les seues fases de desescalada dificultarà que puguen haver-hi aglomeracions. “En principi, si es passen totes les fases es podria arribar a realitzar unes Falles sui generis”, ha apuntat aquest dimecres en roda de premsa, encara que ha matisat que aquesta és una qüestió que s’ha d’estudiar conjuntament.

L’edil ha explicat que ha encarregat a la regidoria de Cultura Festiva que parle amb el món faller per a veure quina decisió cal prendre sobre aquestes festes. “Encara és ràpid per a dir-ho”, ha afegit, a més d’explicar que si se celebren “no seran unes Falles normals”. “Saber si hi haurà mascletaes o no, no ho sabem. Igual al món faller no li interessa que siga en aquestes condicions”, ha plantejat l’alcalde.

Puig demana "màxima prudència"

Sobre la celebració de les Falles al juliol també s’ha pronunciat el president de la Generalitat, Ximo Puig, que ha assegurat que és una decisió que s’ha d’estudiar amb “màxima prudència”, ja que encara no s’ha superat la pandèmia del coronavirus. "Veiem la llum al final, però encara estem al túnel", ha recordat.

El cap del Consell ha manifestat que en aquests moments "no hi ha hagut un procés de discussió i s'analitza encara en profunditat el document presentat pel govern espanyol" sobre la desescalada.

També et pot interessar

stats