Riba-roja de Túria rep mil imatges en la primera edició del seu Premi Internacional de Fotografia

L’Espai d'Art Contemporani El Castell acollirà les cent finalistes, entre les quals hi ha les tres propostes guanyadores, que es repartiran un total d’11.000 euros

L'equip de govern ha anunciat que han rebut mil candidatures
L'equip de govern ha anunciat que han rebut mil candidatures / Ajuntament de Riba-roja de Túria

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha rebut un miler d'imatges provinents de tot el món per participar en la primera edició del Premi Internacional de Fotografia E CA. Amb el títol "Naturaleses contradictòries", els originals presentats giren entorn de conceptes enfrontats, amb paisatges lluminosos i altres ombrívols. 

Els participants són majoritàriament de València, Madrid i Barcelona, però també hi ha propostes d'altres punts d'Espanya. A nivell internacional s'han presentat imatges d’Alemanya, Itàlia, Bèlgica, els Estats Units i alguns països llatinoamericans, com Mèxic, el Brasil, Colòmbia, l'Argentina i l'Equador.

De totes les fotografies rebudes, l’Espai d'Art Contemporani El Castell (E CA) del municipi acollirà les cent finalistes, entre les quals hi ha les tres propostes guanyadores, que es repartiran un total d’11.000 euros: 5.000 del primer premi, 3.000 del segon, els 2.000 del Premi E CA - Jove i els 1.000 destinats, finalment, a la millor fotografia per votació popular.

L’exposició s'inaugura el dijous 27 d'octubre i estarà oberta fins a gener del 2023. Després, la mostra serà itinerant i estarà en altres centres de la Comunitat Valenciana. A més, es reproduirà en un catàleg que es distribuirà tant en format imprés com en PDF.

El jurat l'han conformat diverses personalitats d’alt nivell dins del món de la fotografia, entre ells la directora de PhotoEspaña, Claude Bussac; la guardonada amb el Premi Nacional de Fotografia 2020, Ana Teresa Ortega, i el director de MAKMA, Salva Torre. 

El certamen, organitzat per l'Ajuntament en col·laboració amb la Generalitat i l’Institut Superior d’Ensenyances Artístiques (ISEACV), està coordinat per la revista d'arts visuals i cultura contemporània MAKMA.

També et pot interessar

stats