La revista de postguerra 'Verbo' renaix a la web

L'Espai Joan Fuster i l'Ajuntament de Sueca han col·laborat en el projecte de digitalització de les 31 publicacions de la revista.

VÍDEO | La revista de postguerra 'Verbo' renaix a la web

L'Espai Joan Fuster i l'Ajuntament de Sueca han col·laborat en el projecte de digitalització de les 31 publicacions de la revista de postguerra 'Verbo. Cuadernos Literarios', un compendi d'articles i poemes fundada i dirigida per l'assagista Joan Fuster i l'escriptor i amic de joventut Josep Albi. La capçalera, que es va publicar entre març de 1946 i la primavera de 1958, és, sense dubte, una de les revistes literàries valencianes més prestigioses d'aquella època. Especial atenció mereix la l'excel·lent Antologia del surrealismo español que van editar Fuster i Albi el 1952, i que aparegué en un triple número de la revista (núm. 23-24-25).

A les pàgines de Verbo, es donaren a conéixer textos d'escriptors internacionals com Rilke, Kafka, Éluard, Ungaretti o Gide; i també d'autors en castellà com Miguel Hernández, Gabriel Celaya, Lezama Lima o Gerardo Diego. Així mateix, Fuster també hi donà cabuda, de manera volenterosa, a escriptors en català com Pere Quart, Xavier Casp, Lluís Guarner, Joan Baptista Bertran i Joan Valls, entre altres.

La revista ja es pot llegir i consultar en versió digital en la pàgina web.

També et pot interessar

stats