Un barri de l'antiga Lucentum al Parc de les Nacions d’Alacant

L'Ajuntament estudia convertir-lo en un museu a l’aire lliure

Jaciment al Parc de les Nacions d'Alacant
Jaciment al Parc de les Nacions d'Alacant / Ajuntament d'Alacant

L'Ajuntament d'Alacant ha anunciat una inversió de 70.000 euros per a emprendre la primera fase d'excavacions en els jaciments arqueològics del Parc de les Nacions. Segons ha exposat el consistori a través d'un comunicat, no es tractaria de "les restes d'una simple vila romana, sinó d'un barri periurbà de la ciutat iberoromana de Lucentum, una zona que va sobreviure a la mateixa ciutat i on intuïm que els adinerats tenien els negocis al voltant d'una almàssera, oli i vi". Tot apunta al fet que els vestigis podran datar-se en els segles III i IV.

L'alcalde, Luis Barcala, i el cap de Patrimoni, José Manuel Pérez Burgos, han explicat que les restes arqueològiques, que es detecten en els 15.000 metres de la parcel·la, podrien tindre transcendència nacional. El regidor de Cultura d'Alacant, Antonio Manresa, ha posat l'èmfasi en "la fita arqueològica que suposa per a la mateixa ciutat d'Alacant".

Els treballs es dividiran en quatre actuacions: la primera, en conjunció amb la Universitat d'Alacant, el georadar de la Universitat de Cadis i les regidories de Cultura i de Medi Ambient. Durant la fase zero s'han fet tasques de desbrossar els terrenys, cloure els espais i consolidar les primeres restes que hi havia a l'aire lliure, així com els descoberts en les prospeccions inicials.

La pròxima fase està prevista entre maig i juliol, i ja hi ha un conveni de col·laboració entre l'Ajuntament i la Universitat d'Alacant. La investigació científica ajudarà a consolidar i fer valdre el jaciment, convertint-lo en un museu a l'aire lliure.

També et pot interessar

stats