Resolt el misteri de l'estranya inscripció d''El Crit' de Munch

La conservadora del Museu Nacional de Noruega assegura que va ser escrita pel mateix Munch.

'El Crit'
'El Crit' / Edvard Munch

"Només podia haver estat pintat per un home boig!". Així resa una inscripció manuscrita en un dels cantons superiors del famós quadre El Crit, de l'artista noruec Edvard Munch (Løten, 1863-Skøyen, 1944).

Un missatge que, tot i que va ser escrit el 1893 no es va descobrir fins al 1904, i mai s'havia aclarit si era una inscripció de l'autor o un acte vandàlic comés per alguna persona a qui el quadre no havia acabat d'agradar.

Però ara, gràcies a diferents processos de restauració als quals s'ha sotmés la peça que s'instal·larà en un nou museu que obrirà l'any que ve a Oslo, s'ha pogut demostrar que el va escriure el mateix Munch. Així ho ha assegurat Mai Britt Guleng, la conservadora del Museu Nacional de Noruega, decidida a desentranyar l'origen de la misteriosa frase des que va arribar al museu.

"No hi ha dubtes que l'escrit és de Munch. La cal·ligrafia per si mateixa o els esdeveniments ocorreguts en 1895 quan Munch va exhibir la seua pintura a Noruega per primera vegada, apunten tots en la mateixa direcció", ha assegurat.

També et pot interessar

stats