Regalar una mona de xocolate a fillols i filloles, una tradició de més de trenta anys a Ibi

Són escultures fetes de manera totalment artesanal i amb el xocolate com a únic ingredient

Regalar una mona de xocolate a fillols i filloles, una tradició de més de 30 anys a Ibi

S'acosta Pasqua i és temps de mones, de totes les grandàries i formes. A Ibi, a l'Alcoià, s'ha convertit en tradició regalar-ne una de xocolate a fillols i filloles. Tot va començar com una iniciativa d'un forn local, fa més de trenta anys, que hui dia en fabrica més de 400.

La màquina de xocolate del forn no descansa aquests dies, ni de dia ni de nit. Les mans de Fidel Rico han de fabricar centenars de mones de xocolate. El treball ha de ser ràpid, abans que el xocolate se solidifique, al mateix temps que delicat, per evitar que es trenque.

En un parell de minuts la mona va prenent forma. Són autèntiques obres d'art, escultures fetes de manera totalment artesanal i amb el xocolate com a únic ingredient. El que va començar, fa trenta anys, com una altra manera d'oferir el producte estrela del forn, el xocolate, s'ha convertit en tota una tradició a Ibi. 

Fa setmanes que treballen en l'elaboració. De les més senzilles a les més elaborades, de dibuixos animats clàssics als protagonistes infantils més de moda. Unes mones que comparteixen protagonisme amb les més tradicionals i típiques a la Comunitat Valenciana i que es podran trobar als forns d'ací a uns dies. 

També et pot interessar

stats