El reflex d'un barri a través de l'art urbà

El primer VLC Urban Festival ompli el Cabanyal-Canyamelar de murals que reflecteixen el sentiment d'aquesta zona de València.

El reflex d\'un barri a través de l\'art urbà
El reflex d'un barri a través de l'art urbà

Els murals d'art urbà del primer VLC Urban Festival Barris en Moviment deixa l'empremta cultural en les parets del Cabanyal de València i vol repetir-se en la pròxima edició en una altra zona de la ciutat.

El festival ha deixat murals realitzats per artistes valencians i italians per diversos punts del barri del Cabanyal-Canyamelar que reflecteixen "la creativitat, les preocupacions dels habitants i els senyals identitaris de la ciutat", segons destaquen els impulsors del festival.

Ericailcane al carrer dels Pescadors 20; Dado en Eugenia Viñes 101; Ck8 e Suf a la plaça de la Mare de Déu de Vallivana 7; David de Limon e Barbiturikills en Batisfera; Sr. Luigi en Kabra Bike School i Soledad Ballester en Espadà 31 són les localitzacions intervingudes pels artistes en aquesta edició.

La tradicional rata penada de València envoltada d'insectes, figures acolorides, rostres, conills apareixen en les obres murals, en les quals també sorgeixen les preocupacions dels habitants com el reconeixement de la identitat gitana del barri a través del mural homenatge al boxejador Johann Wilhelm Rukeli Trollman, víctima de la política racista nazi.

A més, el rap i el hip-hop valencià i italià han posat el ritme al VLC Urban Festival Barris en Moviment, que ha servit per a connectar Bolonya i València, ciutats agermanades des de 1980. Els participants en el festival han pogut disfrutar enguany dels concerts de Pupilles, Ensi, JazzWoman, KaosOne & Dj Craim i Colle Der Fomento.

La comissària del festival en aquesta primera cita artística que s'ha celebrat del 25 al 29 de setembre, Eleonora Battiston, considera que Barris en Moviment ha aconseguit el seu objectiu de posar en el centre de la discussió les diferents expressions de l'art urbà, les similituds i diferències amb el que es fa a Itàlia i Espanya, i la capacitat de reflectir el que passa als barris".

També et pot interessar

stats