La recreació de la batalla d'Almansa celebra en gran el 315é aniversari

Aquest episodi històric, que va significar la pèrdua dels furs valencians, s'ha tornat a celebrar enguany sense cap classe de restricció

La recreació de la batalla d'Almansa celebra en gran el 315é aniversari

La ciutat d'Almansa, a Albacete, torna arrere en el temps aquest diumenge per a recrear un any més la batalla d'Almansa, un capítol bèl·lic transcendental en la història valenciana. Enguany, l'esdeveniment se celebra sense cap mena de restricció i ofereix un desplegament com el d'abans de la pandèmia.

Així, la segona jornada de les recreacions commemoratives ha començat a les 10:00 hores, quan els regiments s'han reunit en el campament base i han iniciat una desfilada cap al centre de la ciutat, on s'han hissat les banderes.

Però el plat fort ha arribat a les 12:30 hores amb la recreació de la batalla, on s'ha pogut viure de primera mà aquest fet històric. Durant l'acte s'ha dedicat un in memoriam als caiguts d'ambdós bàndols, i s'ha fet un pas de revista, una desfilada militar i salves d'honor, juntament amb una ofrena de flors.

Per a participar en aquesta commemoració especial s'han traslladat membres d'associacions de recreacions històriques de tot l'Estat, amb una forta presència valenciana.

Un 25 d'abril de 1707 va tindre lloc aquest combat per la successió a la corona espanyola entre les tropes borbòniques de Felip d'Anjou i dels seguidors de l'arxiduc Carles d'Àustria. La lluita va tindre conseqüències històriques, ja que amb la victòria borbònica es van perdre els costums i els furs valencians, per la qual cosa el dret foral va quedar supeditat a les normes de Castella.

També et pot interessar

stats