Recorregut per les viles i els palauets modernistes de Navaixes

Aquestes joies de principi del segle XX són una important mostra de l'arquitectura modernista valenciana

Algunes de les vil·les modernistes de Navaixes / À Punt NTC

Les vil·les de Navaixes, del principi del segle XX, constitueixen una important mostra de l'arquitectura modernista de la Comunitat Valenciana. Amb l'objectiu de posar en valor aquest patrimoni arquitectònic, l'Ajuntament de Navaixes, a l'Alt Palància, ha dissenyat un recorregut didàctic per les vil·les i palauets.

Els responsables municipals volen donar-les a conéixer i que contribuïsquen a portar visitants al poble. Amb el disseny del recorregut també habilitaran al web turístic una pestanya on poder rebre tota la informació. A més a més, instal·laran panells informatius davant de les vil·les més rellevants. Aquestes construccions són joies arquitectòniques modernistes amb més d'un segle d'història.

Visites guiades i per lliure

Angel Tello, regidor de Turisme ha explicat en À Punt que hi haurà visites guiades a càrrec del personal de Turisme, però també és possible fer la visita per lliure, amb l'ajuda dels fullets que estaran a disposició del públic.

Algunes d'aquestes singulars edificacions es poden veure al programa Ciutats desaparegudes que À Punt va dedicar a Navaixes i altres llocs plens d'història.

Les vil·les de Navaixes pertanyen a un passat esplendorós del qual gaudien les famílies adinerades. En el segle XVIII, els comerciants rics de València van decidir construir ací aquestes vil·les quan la moda era estiuejar a la muntanya. Quan la moda va canviar i també les destinacions per a estiuejar alguns veïns de Navaixes, com és el cas de la família d'Amador Cabanes, han tingut ocasió d'adquirir alguna d'aquestes propietats.

També et pot interessar

stats