Rebutgen suspendre cautelarment la prohibició perquè la Santa Faç beneïsca la ciutat

L'Ajuntament d'Alacant va acordar la celebració d'un acte alternatiu consistent a portar la Santa Faç al castell de Santa Bàrbera.

Relíquia de la Santa Faç
Relíquia de la Santa Faç / À Punt NTC

Un jutjat contenciós administratiu d'Alacant ha rebutjat suspendre cautelarment la prohibició de portar la Santa Faç fins al castell de Santa Bàrbera perquè aquest dijous beneïsca la ciutat, en el dia en què s'hauria d'haver fet la tradicional romeria, suspesa a causa de la pandèmia de la Covid-19.

La decisió s'ha pres com a resposta al recurs presentat per una particular contra la resolució de la subdelegació del govern espanyol que denega l'eixida extraordinària de la relíquia, tal com demanava el capítol de la cocatedral, perquè l'estat d'alarma no ho permet.

El recurs al·legava que s'estaven vulnerant drets fonamentals, concretament, el dret a la llibertat religiosa i de culte, i considera que la subdelegació hauria d'haver-lo garantit autoritzant les mesures de contenció que van exposar l'Ajuntament d'Alacant i el bisbat d'Oriola-Alacant. No obstant això, el jutjat rebutja la mesura cautelar sense entrar a valorar el fons de l'assumpte.

A aquest recurs se n'ha sumat un altre de l'Ajuntament de la ciutat. L'alcalde, Luis Barcala, ha demanat al govern espanyol que rectifique i possibilite que se celebre la cerimònia religiosa, amb les mesures restrictives necessàries, perquè al seu parer és legalment possible. També el president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón, ha instat l'executiu a reconsiderar la postura.

La Romeria de la Santa Faç ha hagut de ser ajornada sense data com a conseqüència de la declaració de l'estat d'alarma per la crisi del coronavirus.

També et pot interessar

stats