El raper Morad accepta una condemna de dos anys per les agressions a dos policies durant la gravació d'un videoclip

L'intèrpret s'ha reconegut culpable dels delictes d'incitació a desordes públics i atemptat pels quals la Fiscalia li demanava una pena inicial de set anys de presó

El cantant Morad en una imatge d'arxiu
El cantant Morad en una imatge d'arxiu / Europa Press

El raper Morad ha acceptat una condemna de dos anys de presó per atemptat contra agents de l'autoritat pels incidents amb la Policia Local de l'Hospitalet de Llobregat (Barcelona) quan els van instar a parar la gravació d'un videoclip al carrer per a la qual mancava de permís. L'intèrpret ha acceptat la pena en un acord amb la Fiscalia en el juí que se celebrava a l'Audiència de Barcelona, on s'ha reconegut culpable dels delictes d'incitació a desordres públics i atemptat.

El ministeri públic li reclamava una condemna de set anys de presó. Ara, arran l'acord, s'ha mostrat favorable a la petició de la defensa perquè se suspenga l'ingrés en un centre penitenciari. El tribunal ha aplicat en la sentència condemnatòria l'atenuant de reparació del mal perquè ja ha consignat més de 2.400 euros en concepte de responsabilitat civil, pels desperfectes en sis vehicles policials.

Els fets es remunten al 14 agost de 2021. Morad gravava un videoclip a l'Hospitalet, amb vora 150 persones, entre públic i figurants. Agents de la Guàrdia Urbana van acostar-se, després d'una queixa veïnal pel soroll i l'ús d'un dron sense permís administratiu. Segons la sentència, les persones que participaven en el clip van respondre al requeriment dels agents amb el llançament d'ous i pedres.

"El carrer és nostre" i "No pinteu res ací" va dir Morad als agents d'acord amb els fets provats en la condemna. Segons els agents va "mostrant una conducta hostil i obstruccionista" a les peticions perquè parara la gravació no autoritzada i va exercir d'instigador de la reacció violenta del personal que l'acompanyava. "Si continueu apareixent en la plaça, això acabarà malament" han declarat els policies que els va dir, en to d'amenaça, el conegut raper.

També et pot interessar

stats