Ramón Ródenas i María José Peris, premis AAPV 2020 a millors interpretacions de teatre

L’Associació d’Actors i Actrius lliurà ahir els guardons que atorga a professionals de l’audiovisual o el doblatge.

Ramón Ródenas guanya el premi a millor interpretació de teatre masculina per l’obra Rob
Ramón Ródenas guanya el premi a millor interpretació de teatre masculina per l’obra Rob

L’Associació d’Actors i Actrius Professionals Valencians (AAPV) ha lliurat aquest dimarts els premis a destacats professionals i joves promeses del sector interpretatiu valencià. Ramón Ródenas per l’obra Rob i María José Peris per Tórtola obtenen els guardons de millor interpretació teatral masculina i femenina respectivament en una cerimònia oferida per la televisió d’À Punt i celebrada al Teatre Principal de València.

Toni Agustí per Valenciana, Sergio Caballero per Dinamarca, Carles Sanjaime per Valenciana, Maribel Bayona per Tirant, Cristina Fernández Pintado per What is love?, Laura Romer per Todo verde eren la resta de nominats i nominades de la categoria a millor interpretació teatral.

D’altra banda, César Tormo per La forastera i María Maroto per La forastera (producció d’À Punt Mèdia) han resultat premiats en la categoria de millor interpretació audiovisual. S’han imposat, així, a companys i companyes de la professió com Jordi Ballester per La forastera, Leo de Bari per Parany (altra producció d’À Punt Mèdia), Mamen García per Señoras del (h)AMPA i Nuria Herrero per, també, Señoras del (h)AMPA.

La millor interpretació de doblatge ha recaigut en Greta Ruiz, per El paradís de les senyores (emesa en la televisió d'À Punt) i en Dani González per la mateixa obra, El paradís de les senyores. En la categoria de nominats i nominades han quedat Pilar Almeria per Pau, amor i malentesos, Pilar Martínez per Precious, Aram Delhom per The Mexican i Nelo Gómez per El paradís de les senyores.

Entre les joves promeses d’enguany, s'emporten el trofeu l’actor Adrián Romero per Aladín, un musical genial i Els Bíters (producció d’À Punt Mèdia) i l’actriu Gloria Román per Bola i 5 lobitos. S’han imposat, així, a altres noms com Irina Bargues per Pequeños episodios de fascismo cotidiano, Mari Pompas i Mulan, Mar Mandli Varela per Tirant, Anna i la màquina del temps i Les filles de Siam; Manuel Climent i Canchal per La forastera, Tot explota, No te salves i Ingovernables, i Roberto Hoyo per Lázaro.

El lliurament dels premis AAPV 2020 estava previst, inicialment, per al passat 24 de març, Dia Mundial del Teatre, però es va haver d’ajornar per la pandèmia de la Covid-19.

Premis Narcís a tota la trajectòria

Els Premis Narcís que atorga l’AAPV ja es coneixien amb anterioritat. Enguany, els guardons de l’associació de professionals valencians han reconegut Manuel Ochoa i Cristina Fenollar “pel seu treball” i “per la seua feina en favor del fet teatral”.

Tots els premiats i les premiades per l’AAPV

Amb tot, aquests han sigut els guanyadores i les guanyadores de cadascuna de les categories dels premis AAPV 2020:

- Millor interpretació de teatre masculina: Ramón Ródenas per Rob.

- Millor interpretació de teatre femenina: Mª José Peris per Tórtola.

- Millor interpretació audiovisual masculina: César Tormo per La forastera.

- Millor interpretació audiovisual femenina: María Maroto per La forastera.

- Millor interpretació de doblatge masculina: Dani González per El paradís de les senyores.

- Millor interpretació de doblatge femenina: Greta Ruiz per El paradís de les senyores.

- Actor revelació: Adrián Romero, per Aladín, un musical genial i Els Bíters.

- Actriu revelació: Gloria Román per Bola i 5 lobitos.

- Premi Crisàlide (joves promeses): Adrián Romero i Gloria Román.

- Premis Narcís (a tota una trajectòria): Manolo Ochoa i Cristina Fenollar.

També et pot interessar

stats