La ràdio celebra el centenari de la seua primera emissió a Espanya

Ràdio Barcelona va ser la primera emissora a emetre per primera vegada un so a través de les ones hertzianes

La ràdio celebra el centenari de la primera emissió a Espanya / 'À Punt NTC'

La ràdio celebra aquest dimarts 13 de febrer el centenari de la primera emissió a tot l'Estat espanyol. Ara fa cent anys que es va emetre per primera vegada un so a través de les ones hertzianes i va ser en Ràdio Barcelona.

Moltes coses han canviat en tot aquest temps, però la veu i el so hi continuen com a protagonistes. Dècades d'història i d'alta tecnologia han ajudat que un sistema que resultava complex i molt tècnic millorara a passes de gegant, sobretot a partir de la digitalització dels aparells, les emissions i els processos. "S'havia de buscar exactament el punt des del qual havies de reproduir la cinta", ha recordat Òscar Pellicer, operador de so i control d'À Punt Ràdio.

Ara, les noves tecnologies s'han convertit "en aliades que enriqueixen molt el mitjà", en paraules d'Óscar Martínez, editor de Les notícies del matí. "En essència, la ràdio és el que sempre ha sigut: immediatesa, proximitat", ha explicat Patrícia Orts, directora de Les notícies del migdia. "Suposa el privilegi d'estar en primera instància, on té lloc la notícia i l'actualitat, on pots fer al ciutadà protagonista", ha reflexionat Gemma Juan, presentadora de El rall. En definitiva, "un regal".

Sense oblidar als radiooients de sempre, amb vells i nous receptors, que l'escolten cada dia, encara que siga només una estona.

També et pot interessar

stats