El Racó d’Ademús celebra la VIII Festa de la Poma Esperiega

L’esdeveniment torna tres anys després a la localitat de Vallanca amb un programa ple de menjar i activitats

Inauguració de la Festa de la Poma Espèriga
Inauguració de la Festa de la Poma Esperiega / Ajuntament de Vallanca

Aquest cap de setmana torna a Vallanca (Racó d’Ademús) la Fira de la Poma Esperiega que no s’havia celebrat des de l’any 2019 a causa de la pandèmia de la covid. Es tracta d’una festa que se celebra cada any en una localitat diferent de la comarca per a fer valdre aquesta varietat autòctona que solament es cultiva al Racó d’Ademús.

El nucli central de la programació és el mercat ambulant artesanal amb venda d’aliments fets amb la poma esperiega, els seus derivats i altres productes locals. Però la celebració també comptarà amb nombroses activitats tant per als més majors com per als més xicotets.

Els participants podran degustar les tapes de poma esperiega que els diferents establiments de la comarca i entitats han preparat. Aquestes tindran un cost de 3,5 € i vindran acompanyades d’una beguda a elegir pel consumidor. A més, qualsevol podrà participar com a jurat i decidir quina de totes és la millor d’enguany.

Programa de la VIII Festa de la Poma Esperiega
Programa de la VIII Festa de la Poma Esperiega / Associació Turística Racó d'Ademús

La festa, que ha començat oficialment divendres, amb una conferència i una exposició de roba al saló de plens de l’ajuntament s'allargarà durant tot el cap de setmana.

Tant dissabte com diumenge, a les 10:00 hores, s’obrin el mercat i les exposicions i els assistents podran gaudir d’actuacions musicals, rutes guiades, concursos, representacions teatrals, balls tradicionals i menjars populars.

Diumenge a les 13:30 hores s’entregaran els premis a la millor poma esperiega, la tapa més saborosa del Racó o al trencador de nous més ràpid, entre altres. Finalment, a les 15:00, després de conéixer els guanyadors, es donarà per clausurada la festa.

Imatge de la Festa de la Poma Esperiega
Imatge de la Festa de la Poma Esperiega / Ajuntament de Vallanca

També et pot interessar

stats