Puig presenta al festival de Sant Sebastià el retorn de la Ciutat de la Llum "sense errors del passat"

Els estudis renaixen amb la previsió de captar fins a 200 produccions en cinc anys, la qual cosa podria generar 5.000 contractes i 1,4 milions de pernoctacions a Alacant

Puig presenta els estudis de la Ciutat de la Llum a Sant Sebastià
Puig presenta els estudis de la Ciutat de la Llum a Sant Sebastià / Twitter: @CiudadDeLaLuz_

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha presentat en el marc de la 70a edició del Festival de Sant Sebastià la posada en marxa de nou dels estudis de la Ciutat de la Llum d'Alacant, que romania sense ús des del 2012 i que acollirà rodatges a partir d'octubre.

Puig ha destacat l'"impuls" que des del govern valencià es vol donar a aquest projecte perquè "siga un motor per a la indústria audiovisual espanyola" en el qual "no es cometran errors del passat".

En la intervenció, Puig ha apostat perquè aquest complex situat a Alacant es convertisca "en un gran escenari per a fer grans i xicotetes pel·lícules, sèries, programes... Que, en definitiva, siga un espai en el qual els productors puguen produir".

La Ciutat de la Llum es va tancar després d'una sanció de la Comissió Europea, que va assenyalar que havia de reembossar 265 milions a la Comunitat Valenciana en considerar que la inversió pública realitzada per la Generalitat era il·legal. Després de set anys de negociació, la Generalitat va rebre l'autorització de la Unió Europea per a l'ús.

Els estudis de la Ciutat de la Llum renaixen amb la previsió de captar fins a 200 produccions en cinc anys, 20 d'elles de gran dimensió, la qual cosa podria generar 5.000 contractes de treball i 1,4 milions de pernoctacions a Alacant. Tot això suposaria un impacte econòmic de 850 milions d'euros el lustre vinent.

També et pot interessar

stats