De Puçol al món: el triomf de la moda sostenible de Sonia Carrasco

Els seus dissenys d'inspiració mediterrània l'han convertida en una firma habitual de les desfilades de Londres i Barcelona. 

La moda sostenible de la puçolenca Sonia Carrasco triomfa arreu del món / À Punt NTC

Sonia Carrasco és una dissenyadora de roba de Puçol, a l'Horta Nord, que està triomfant en el mercat internacional. La seua marca, compromesa amb els valors ambientals i socials, ofereix una moda que vol conscienciar. Els seus dissenys d'inspiració mediterrània l'han convertida en una firma habitual de les desfilades de Londres i Barcelona.

Després de passar pels tallers d'Alexander McQueen i Céline, el 2019 Sonia Carrasco va decidir crear la seua marca i des del primer moment, va tindre clar que anava a mantindre uns valors mediambientals i socials molt estrictes i honestos. “Si mires fora i veus tot el que està passant al planeta, no té sentit fer cap altre tipus de moda”, ha assegura en declaracions a À Punt NTC. 

La seua obra és respectuosa amb el medi ambient en tot el procés: des de la utilització de materials reciclats i orgànics, passant pel disseny fet en 3D fin s a la confecció als tallers locals.

“No té cap sentit quan separen entre moda i moda sostenible, és com si et posaren en una altra caixa. Nosaltres lluitem perquè fem moda i ho fem amb uns valors amb l’entorn molt potents”, ha manifestat. 

Les col·leccions de la dissenyadora valenciana tenen nom de coordenades dels espais que estan en risc climàtic per conscienciar del perill que corre el planeta i la inspiració li arriba dels seus orígens.

Va debutar a la passarel·la de 080 de Barcelona, on va obtindre el premi a la millor dissenyadora emergent i a la millor col·lecció, i des de setembre de 2020 participa en les dues edicions de la setmana de la moda de Londres, on estarà el pròxim setembre. 

També et pot interessar

stats