Les protestes del públic obliguen a cancel·lar una funció i el Teatro Real obri una investigació

L'òpera s'ha suspés després dels crits d'alguns dels assistents perquè no es guardava la distància de seguretat.

Protestes del públic en la funció de l'òpera 'Un ballo in maschera' del Teatro Real de Madrid

La direcció del Teatro Real de Madrid obrirà una investigació per a esbrinar les causes de la protesta que ha obligat aquest diumenge a la suspensió de la funció de l'òpera Un ballo in maschera, de Giuseppe Verdi. Molts dels assistents han protestat perquè en moltes de les zones no es guardava la distància de seguretat.

Des del teatre han indicat que hi havia 905 localitats ocupades, un 51,5% de l'aforament total de la sala, i que les protestes van continuar fins a obligar a suspendre la funció encara que es va oferir als espectadors que es queixaven amb crits i palmes la possibilitat de recol·locar-los o retornar-los l'import de les entrades.

El coliseu madrileny ha dit que prendrà "les mesures necessàries perquè les successives funcions es desenvolupen amb normalitat", encara que assegura que es complien "totes les normes vigents" i que la protesta va partir d'"un grup minoritari d'espectadors".

Les protestes, en forma d'esbroncada, crits de "fora, fora" i aplaudiments constants, es van fer a la zona denominada de paradís, també coneguda com a galliner, les parts més altes i els laterals de la sala. La situació insòlita es va difondre ràpidament per les xarxes socials. Les queixes eren perquè a la zona més privilegiada del teatre sí que es guardaven les distàncies, fins i tot amb dues butaques de separació.

Davant de l'escàndol, per megafonia es va dir que qui no volguera quedar-se o no estiguera d'acord amb la recol·locació podria sol·licitar la devolució de les entrades. Mentrestant, l'orquestra començava a tocar l'obertura de l'òpera, però va haver de parar. Després de 50 minuts d'espera i dos intents de represa, i davant de les protestes la direcció del teatre va cancel·lar definitivament la funció.

A causa de la situació generada, la Policia Municipal de Madrid ha hagut d'acudir al lloc, on han comprovat que l'aforament era l'adequat a les restriccions imposades per la crisi sanitària de la Covid-19.

L'òpera Un ballo in maschera, amb la qual s'inaugurava la temporada 2020-2021 del Teatro Real, va ser estrenada divendres amb la presència dels reis.

També et pot interessar

stats