El proper tres de juliol s'entregaran a València els Premis Nacionals de Disseny i Innovació

L’acte tindrà lloc al Museu de les Ciències, aprofitant la visita dels reis a la Comunitat Valenciana.

El proper tres de juliol s'entregaran a València els Premis Nacionals de Disseny i Innovació
El proper tres de juliol s'entregaran a València els Premis Nacionals de Disseny i Innovació

La ciutat de València, declarada capital mundial del disseny 2022, acollirà el proper divendres 3 de juliol el lliurament dels Premis Nacionals de Disseny i Innovació, que atorga el Ministeri de Ciència i Innovació.

L’acte tindrà lloc al Museu de les Ciències i comptarà amb la presència dels reis i del ministre de Ciència i Innovació, Pedro Duque.

Entre els 8 guardons hi ha tres noms valencians, l’empresa de mobiliari POINT, de Xaló (la Marina Alta), la firma Porcelanosa i la dissenyadora Marisa Gallén, que, a més, és la presidenta de l’associació València Capital del Disseny.

Tant Gallén com Vicente Pons, director comercial de POINT, van treballar en l’ombra per aconseguir que València es convertira en capital mundial del disseny 2022 i van formar part de la comitiva que va viatjar l’octubre de 2019 a la ciutat índia de Hyderabad, on l’alcalde de la ciutat, Joan Ribó va recollir el testimoni de la capitalitat.

Marisa Gallén rebrà el Premi Nacional de Disseny, modalitat Professionals, per la “coherència de la seua trajectòria”, des de la fundació de la Nave, que va suposar una revolució en el món del disseny fins al seu treball actual en l’estudi Gallén+Ibáñez.

L’empresa familiar POINT de Xaló, creada el 1920 a Gata de Gorgos, serà reconeguda amb el Premi Nacional, modalitat Empreses. El jurat ha valorat la internacionalització de la firma, que “ha contribuït a difondre i consolidar l’ecosistema del disseny i a donar-li visibilitat”. Destaquen també la seua filosofia de consum responsable, la voluntat de reduir l’impacte ambiental, i el compromís de connectar l’artesania i la tradició amb el disseny i la innovació.

Finalment, l’empresa Porcelanosa Grupo AIE serà distingida amb el Premi Nacional d’Innovació, modalitat Gran Empresa. Convertida en un hòlding empresarial amb 1.000 tendes pròpies i prop de 50 centres logístics per tot el món, la firma de Villareal serà premiada per impulsar un model de negoci “compromés amb la innovació en tecnologia, la sostenibilitat i el medi ambient”.

València també havia d’acollir enguany el lliurament dels European Design Awards, però la pandèmia de la Covid-19 ha capgirat els plans dels organitzadors, que han preferit posposar l’acte fins al 2021.

També et pot interessar

stats