Els projectes d’Imma Bermúdez, Premi Nacional de Disseny, fan la volta al món

La dissenyadora ha treballat per a empreses com Ikea o Lladró i ara inicia un nou projecte sostenible

Imma Bermúdez, Premi Nacional de Disseny / À Punt NTC
27 de setembre 2022 - 21:22

El nou referent del disseny espanyol en l'àmbit internacional és dona i s’ha format a la Comunitat Valenciana. Es tracta d’Imma Bermúdez, guanyadora el Premi Nacional de Disseny en la modalitat professional.

Bermúdez treballa actualment en diversos projectes. La imaginació i la curiositat són qualitats que va descobrir de menuda. "Sempre he sigut una persona curiosa, quan era menuda obria els rellotges i tractava de dibuixar-los" ha contat. Una de les seues peces més icòniques és la làmpada FollowMe exposada al Museu Pompidou de París i a la botiga del MoMA de Nova York. Com aquest prototip, se n'han venut al món 100.000 unitats. "Vam ser els primers a portar al mercat un llum que no necessitava cables" ha explicat.

Però també dissenya mobiliari. Per exemple, les vaixelles també estan tocades amb el seu enginy. “Els projectes de disseny els he fet a Alemanya. Després he treballat a França, Suècia i finalment vaig vindre a València. També he fet treballs per a Ikea, Lladró...” ha enumerat la dissenyadora. Ara li ha arribat el reconeixement al seu treball, amb el guardó nacional del disseny en la modalitat professional. L'artista ha assegurat que desitja que el guardó done visibilitat a les dissenyadores "i anime les professionals potents".

L'actual fita és fer 100% sostenible l'etiquetatge del celler de Requena, Dominio de la Vega. Un projecte amb el qual consolida el seu compromís per l'entorn.

També et pot interessar

stats