Projecció especial d'‘Experimento Stuka’ a València, amb col·loqui dels directors

Rafa Molés i Pepe Andreu celebren el Premi al Millor Documental dels Premis de l'Acadèmia Valenciana de l'Audiovisual.

L'equip d'‘Experimento Stuka’, guanyador del Premi al Millor Documental dels Premis de l'Acadèmia Valenciana de l'Audiovisual
L'equip d'‘Experimento Stuka’, guanyador del Premi al Millor Documental dels Premis de l'Acadèmia Valenciana de l'Audiovisual

Aquest diumenge a les 20:30 h SUICAfilms celebra el Premi al Millor Llargmetratge Documental dels primers Premis de l’Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual, amb una projecció especial del documental Experimento Stuka en els Cines Lys de València.  

Experimento Stuka situa l'acció en plena Guerra Civil, quan els habitants de quatre pobles de les comarques de Castelló veuen aparéixer tres avions en l'horitzó. Alguns xiquets ixen a saludar, els adults els miren amb innocència i curiositat però els avions maniobren i bombardegen cases i esglésies. El bombardeig va causar la mort de 38 veïns. 

Els directors, Rafa Molés i Pepe Andreu, destaquen que el film s'ha realitzat "contra l’oblit, contra el silenci" d'uns fets que "calia contar, una veritat que calia digerir i unes ferides  que calia tancar". 

També et pot interessar

stats