''Està prohibit no tocar'': una exposició interactiva de l'Apollo 11 aterra a València

L'exposició inclou documents, fotografies i elements multimèdia que ajuden a entendre millor aquella missió espacial

L'exposició interactiva de la nau està al CaixaForum de València / À Punt NTC

Reviure una de les grans fites de la conquista de l’espai, l’arribada de l’home a la Lluna a bord de l’Apollo 11 fa 54 anys: aquesta és la proposta de l’última exposició interactiva del CaixaForum de València.

La mostra ens convida a descobrir-ho tot al voltant d’aquesta fita històrica, de la petjada que va ser "un gran pas per a la humanitat", i ho fa d’una manera didàctica i divertida. Segons Álvaro Borrás, director del CaixaForum, "està prohibit no tocar".

Així, podem seure a la cadira que estava dins del mòdul lunar on els astronautes van tornar a la terra i conéixer les sensacions que tenien dins de la càpsula; descobrir com s'alimentaven amb tot envasat al buit i pastilletes; toquejar l’ordinador de bord, molt menys sofisticat que un mòbil actual i més semblant a una calculadora que a un mòbil; o viatjar a bord d’una autèntica bomba com era el coet Saturn V, amb els seus 110 metres d’alçària. 

"El principal risc era fiar-se d’un ordinador. És com si ara la teua vida estiguera en mans del teu telèfon", ha explicat Borrás. Bèrnia Mitjans, doctora en Història de l'Art i guia de l'exposició, ha contat com els astronautes "només podien estar a la part de dalt i la resta era combustible". 

També hi ha rèpliques, com el primer vestit espacial dissenyat per un enginyer espanyol i que pesava el doble del que portaven els astronautes de l’Apollo, amb una calefacció dins. A més, es poden trobar documents, fotografies i elements multimèdia que ajuden a entendre millor la dimensió d’uns viatges espacials que ara miren al futur. 

També et pot interessar

stats