"Prohibit no tocar": la primera mostra inclusiva i accessible per a invidents

Les obres tenen textures naturals i algunes aprofiten retalls d'altres quadres

L'exposició convida a tocar i gaudir de l'exposició a les persones amb discapacitat visual / À Punt NTC

"Prohibit no tocar" és la principal premissa de l'exposició de l'artista Tatiana Roig. És la primera mostra inclusiva i accessible per a invidents, on tot és tàctil. Vint peces pensades per a persones amb discapacitat visual i per a aquelles amb Alzheimer que necessiten estimular els sentits.

Tatiana Roig, artista plàstica, ha explicat que en les seues obres "intente utilitzar diferents textures, perquè, com més n'hi haja, més gaudiran les persones amb carències com la discapacitat visual".

Tocar permet als visitants sentir i somiar. Una exposició en què el tacte dels dits va més enllà de les barreres de la comunicació i on està prohibit no tocar. "Per a mi, l'art és que tot el món puga gaudir", ha reflexionat l'autora, que vol facilitar, a través d'este sentit, la comprensió de la seua obra. Un recorregut per les seues creacions des dels inicis, marcats per les obres amb textures naturals, com per exemple diversos quadres fets de retalls d'altres obres, "amb residu zero", tal com ha destacat Roig.

Textures arreplegades de la Vall de Benasc, al Pirineu, i composicions bucòliques amb perles i caragols de mar per a convidar a somiar. L'exposició estarà oberta fins a l'11 de maig a la Galeria Quatro de València.

També et pot interessar

stats