La prohibició de vendre alcohol en Falles després de les 2 del matí es queda en recomanació

La Interagrupació de Falles va mostrar malestar per la mesura i ha celebrat la modificació

Revetla en una comissió fallera de València, aquestes festes
Revetla en una comissió fallera de València durant les falles del 2022 / Facebook

La prohibició de vendre alcohol més enllà de les 2 de la matinada en les barres de les revetles de les Falles del 2024 a València finalment serà només una “recomanació” recollida pel ban faller, segons han confirmat fonts municipals. El canvi respecte al ban que es va fer públic la setmana passada després que s'acordara en la mesa de treball l’han treballat les delegacions de Seguretat Ciutadana i de Falles de l'Ajuntament de València, en una trobada celebrada aquesta setmana. 

L'horari de dispensació d'alcohol en les barres de begudes en les zones d'activitats és un dels aspectes que regula el ban, i la mesa de treball va proposar que es prohibira a partir de les 2 de la matinada, basant-se en un informe elaborat per la Policia Local en què es traslladava la conveniència d'adoptar aquesta mesura.

No obstant això, davant el malestar mostrat pels col·lectius fallers com ara la Interagrupació de Falles, el regidor del ram, Santiago Ballester, es va comprometre a abordar de nou la qüestió amb Policia Local.

Des de la Regidoria de Falles han aprofitat per a agrair a la delegació de Protecció Ciutadana la “sensibilitat” que ha demostrat amb el món faller després d'haver aconseguit aquest “consens” en l'elaboració del bàndol faller. Per la seua banda, la Interagrupació de Falles, que ha comunicat a les comissions l'acord aquest dimarts, ha agraït la “col·laboració i paciència” de les comissions falleres de la ciutat.

Des de l'oposició, el regidor de Compromís a l'Ajuntament de València Pere Fuset ha subratllat que aquest acord farà que el govern de Catalá recule amb la seua “suposada mesura estrela” per a les pròximes Falles després que la ratificaren en roda de premsa divendres després de la junta de govern.

Així, ha celebrat que la denúncia sobre com "s'anava a fomentar el botellot indiscriminat" feta pel seu partit, la “irrealitat hipòcrita de la proposta municipal” i la “previsible fractura entre fallers i no fallers”, finalment ha tombat l'ocurrència de tancar les barres de les comissions a les dues del matí, i mantindrà la festa al carrer fins a les quatre.

En tot cas, Fuset ha advertit que el ban encara no està confirmat, però ha afirmat que el canvi prova que PP i Vox mentiren perquè no existia el consens que afirmava el govern municipal en els comunicats oficials, i tampoc no s'havia arribat mai a hores d'ara sense unes instruccions clares, consensuades i aprovades.

També et pot interessar

stats