La productora Esther García, Premi Nacional de Cinematografia

És la primera vegada que una dona rep el guardó.

La productora Esther García a la seua arribada a l'hotel on s'allotgen els convidants de la 66 edició del Festival de Cine de Sant Sebastià
La productora Esther García a la seua arribada a l'hotel on s'allotgen els convidants de la 66 edició del Festival de Cine de Sant Sebastià / Javier Etxezarreta (Efe)

Per primera vegada, una dona ha rebut el Premi Nacional de Cinematografia en el Festival de Cinema de Sant Sebastià. La guardonada ha sigut la productora segoviana Esther García, que compta amb una llarga trajectòria audiovisual amb més de noranta pel·lícules i sèries de televisió a l'esquena.   

García ha desenvolupat un model de producció associat a la independència autoral i ha treballat per donar veu a nous directors i directores. També ha sigut una figura essencial en la carrera de Pedro Almodóvar, amb qui va començar a treballar en 1986 en la pel·lícula Matador i va aconseguir dos Oscars de l'Acadèmia de Hollywood, per Todo sobre mi madre en 1999 i Hable con ella al 2002. 

Pel festival de Sant Sebastià, també ha desfilat, aquest dissabte, l'equip de la comèdia romàntica Un home fidel, segon llargmetratge del francés Louis Garrel i protagonitzat per les actrius Laetitia Casta i Lily-Rose Melody Depp. 

També et pot interessar

stats