La producció editorial en valencià esquiva el descens de llibres publicats a la Comunitat Valenciana

A València, Alacant i Castelló s'editaren el 2019 un total de 3.562 títols, un 3,5% menys que durant l'any anterior

Regalar llibres és regalar emoció i aventures
Llibres infantils i juvenils / À Punt NTC

La Comunitat Valenciana va ser una de les sis autonomies en què va caure la producció de llibres el 2019 en un context espanyol de creixement (3,2%). En concret, a la Comunitat Valenciana es van publicar durant l'any previ a la pandèmia un total de 3.562 títols, un 3,5% menys que el 2018. El descens no afecta la producció de llibres i fullets en valencià, que repunta un 12%, fins als 714, segons les dades publicades aquest dilluns per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

La publicació en valencià guanya terreny, encara que se situa a bastant distància de l'edició d'altres autonomies amb llengua pròpia. Durant l'últim any analitzat el 18,1% de la producció editorial de la Comunitat Valenciana va ser en valencià, xifra que un any abans se situava en el 15,6%. Aquesta bona evolució no evita que la Comunitat Valenciana encara estiga lluny de les Illes Balears (amb el 53,5% de la producció en català), a Galícia (que va editar el 40,4% de títols en gallec), a Catalunya (26,6% en català) o el País Basc (que va arribar al 29%).

El detall de l'estadística de l'INE també mostra alguns aspectes destacats, com ara que el 25,1% de la producció editorial en valencià va ser literatura infantil i juvenil (tres dècimes més que un any abans), així com que el 18,1% va ser de llibres de text (2,7 punts més). L'evolució de les dades també mostra l'impuls que dona la publicació oficial de títols, que va repuntar també un 2,7% durant el mencionat període.

També et pot interessar

stats