'Proceso de selección', de Carla Pereira, nominat millor curtmetratge d’animació

Aquesta producció cent per cent valenciana ha rebut una desena de premis en festivals internacionals

La producció valenciana 'Proceso de selección', de Carla Pereira, nominada millor curtmetratge d’animació / À Punt NTC

El curtmetratge animat Proceso de selección arriba als Goya avalat per la desena de premis en festivals internacionals que ja havia aconseguit abans de rebre la nominació per als Premis de l'Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques d'Espanya.

Aquesta producció valenciana està dirigida i escrita per Carla Pereira i ha estat filmada imatge a imatge. Una tècnica que la productora del curt, Paloma Mora, assegura que és artesanal i molt laboriosa, tota feta a mà. 

Fotograma del curtmetratge d'animanció valencià nominat al Goya, 'Proceso de selección'
Fotograma del curtmetratge d'animanció valencià nominat al Goya, 'Proceso de selección' / À Punt NTC

Pereira s’estrena com a directora, però aquest curtmetratge no és ni de bon tros el seu primer treball cinematogràfic. Fa uns anys va ser assistenta d'animació d'Isla de perros, del cineasta Wes Anderson. I si el director nord-americà destaca pel seu imaginari, Carla Pereira no fa curt. Les criatures que dissenya formen un univers fràgil, desconcertant, de moviments creats a colp de minuciositat programada.

Ella mateixa reconeix a À Punt NTC que és pràcticament impossible ser original perquè “caldria viure en una cova per a no tindre cap referent”, però dins de les seues possibilitats intenta allunyar-se del mainstream i crear un llenguatge propi. Per això –afirma– per al seu equip és tan important aquesta nominació als Premis Goya. 

Personatges del curtmetratge d'animanció valencià nominat al Goya, 'Proceso de selección'
Personatges del curtmetratge d'animanció valencià nominat al Goya, 'Proceso de selección' / À Punt NTC

Proceso de selección és la singular història d'un gat que es presenta a una entrevista de treball. Tres ratolins són el tribunal, que incomoda el protagonista. Una delicada peça de tres minuts que ha passat per 60 festivals, en deu dels quals s'ha endut premi.

Caldrà esperar a la gala de la XXXVI edició dels Premis Goya, que tindrà lloc el 12 de febrer a València, per saber si aquest gat aconsegueix endur-se el guardó en la categoria de millor curtmetratge d’animació. 

També et pot interessar

stats