Els primers Premis El Temps de les Arts reivindiquen una llengua i cultura comunes

Cinc projectes valencians han sigut premiats amb accèssits i mencions d’honor

Unió Musical de Llíria en una captura de la gala
La Unió Musical de Llíria en una captura de la gala / À
21 de juny 2021 - 06:30

Els Premis El Temps de les Arts reconeixen la creativitat i la innovació de persones, projectes i iniciatives, tant públics com privats, relacionats amb les arts visuals contemporànies, de tots els territoris de parla catalana.

Dels 500 projectes inscrits, se n’han presentat 39 d’arquitectura, 66 de patrimoni, 182 d’arts visuals, 114 d’arts escèniques, 56 de música clàssica i 75 de música popular. Per cada modalitat, hi ha un guanyador, que ha rebut una obra de l’artista Perejaume i una dotació econòmica de 3.000 euros. En funció de la categoria, també s’han reconegut dos accèssits i un premi honorífic. Les sis categories que reconeixen els premis són arquitectura, patrimoni, arts visuals, arts escèniques, música clàssica i música popular.

En la categoria d’arquitectura ha guanyat Comas-Pont Arquitectes SLP amb Elpetitmiquel, nous espais d’aprenentatge.

En l’apartat de patrimoni, han guanyant Rosa Cerarols i Pep Espelt pel seu projecte Konvent: art, cultura i territori. Així mateix, el projecte valencià pels treballs arqueològics i de localització de fosses comunes de represaliats al camp de concentració d’Albatera ha obtingut la menció d’honor.

En l’àmbit de la música popular, Ferran Palau ha aconseguit el guardó pel seu disc 'Hidden Track Records'. A més, el grup valencià Sis Veus, format únicament per dones, ha sigut premiat amb el segon accèssit amb el projecte 'Els dies i les dones'.

En les arts visuals, ha guanyat l’Associació per a la Recerca Biocultural i Artística de Rodes, amb Propostes performatives Arbar 2020. D’altra banda, el Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana-Centre del Carme de Cultura Contemporània, ha obtingut la menció d’honor per l’exposició  "On germinen els silencis", que parla de la recuperació de la memòria històrica des de la perspectiva de gènere.

En la categoria d’arts escèniques, el premi ha sigut per a Hermanas Picohueso amb “Excalibur i altres històries d’animals morts”. La Companyia Teatre Micalet, de València, amb el projecte “25 anys” ha obtingut la menció d’honor.

En última instància, Benet Casablancas  ha guanyat per 'L’enigma di Lea' en l’àmbit de la música clàssica. Així mateix, el grup valencià Capella de Ministrers ha rebut el segon accèssit per l'àlbum 'Germanies'.

També et pot interessar

stats