Primera trobada Territori Borja

Es pretén promocionar aquest itinerari turístic i cultural.

Una de les visites guiades teatralitzades al Palau Ducal de Gandia
Una de les visites guiades teatralitzades al Palau Ducal de Gandia

Hui ha tingut lloc a Gandia la I Trobada Turisme Comunitat Valenciana: Territori Borja, una trobada en què han participat tots els municipis que configuren la Ruta dels Borja.

L’esdeveniment s’emmarca en del conveni de col·laboració de Turisme Comunitat Valenciana amb l’Ajuntament de Gandia, per a comercialitzar la ruta Territori Borja i promocionar l’oferta turística dels municipis que la integren. 

Es tracta d’una jornada plena d’activitats, demostracions, exhibicions i actuacions lúdiques i culturals dirigides a donar a conéixer tot el que la ruta ofereix, com ara visites guiades i teatralitzades al Palau Ducal de Gandia i un mercat renaixentista en la plaça de les Escoles Pies. 

A la trobada ha assistit també el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, que ha destacat "l’enorme potencial turístic” de tot el territori que engloba aquesta ruta, i que des del Consell es treballa per a impulsar el turisme històric i artístic perquè “millora la rendibilitat i desestacionalitat dels dos grans reptes de Turisme”. 

El que ofereix la ruta 

La ruta Territori Borja és un itinerari turístic i cultural que passa per tots els municipis que, d’alguna forma, van formar part de la història de la família valenciana més famosa i internacional, els deus municipis per on transcorre la ruta són Gandia, Simat de la Valldigna, Alfauir, Xàtiva, Canals, Albaida, Castelló de Rugat, Vallés, València i Castellnou.  

Ens tots aquests municipis es poden visitar llocs d’origen i pas de alguns membres de la família, com ara la casa familiar on va nàixer el papa Calixt III a Canals, el monestir on fou abad l’altre papa Borja, Alexandre IV, a Simat de la Valldigna, o el Palau Ducal de Gandia, un dels edificis més importants de l’arquitectura civil valenciana. 

També et pot interessar

stats