Més pressupost i presència valenciana en el Palau de la Música la pròxima temporada

El cartell de concerts inclourà directors com ara Sergio Alapont, Álvaro Albiach o Josep Vicent.

Presentació de la nova programació del Palau de la Música de València per a la pròxima temporada
Presentació de la nova programació del Palau de la Música de València per a la pròxima temporada / Ajuntament de València

Més presència valenciana i major pressupost per als concerts. Són les notes més destacades de la nova programació del Palau de la Música de València per a la pròxima temporada. Un pressupost de 2,5 milions d'euros amb un augment de la partida per als concerts de 82.800 euros, amb major inversió destinada als de l'Orquestra de València, al voltant d'un milió d'euros, en contrast amb els 857.000 de l'any passat. La resta, per a pagar concerts educatius, el Festival de Jazz, els nous cicles i altres activitats.

La temporada 2018-2019, presentada per la presidenta del Palau de la Música, Glòria Tello, el director del Palau, Vicent Ros, i el director titular de l'Orquestra de València, Ramón Tebar, inclourà 43 concerts i altres 4 d'extraordinaris. El director Ros ha afirmat que la música valenciana "no serà marginal" sinó que es podrà escoltar dins de la programació, i tindrà la presència de directors com Sergio Alapont, Álvaro Albiach o Josep Vicent. 

El cartell anuncia les actuacions de la Filharmòmica de Londres i de l'Orquestra Simfònica del Teatre Mariïnski de Sant Petersburg. A més, entre les cites internacionals el Palau tindrà les visites de l'Orquestra Simfònica de la BBC, amb Sakari Oramo, que hi debutarà el 23 d'octubre, de l'Orchestra of the Age of Enlightenment o de la de Düsseldorf.

Una altra de les novetats de la temporada serà la repetició, com a extraordinaris, de dos dels concerts de l'Orquestra de València, els dies 20 d'octubre i 9 de febrer, en els quals interpretaran Gustav Mahler, algunes de les seues peces. A més, es podrà comprar un tipus d'abonament nou, el "Barroc", que constarà de cinc concerts, dos de l'Orquestra de València i tres dels internacionals, amb preus que oscil·laran entre els 8 i els 40 euros per concert.

A més, hi haurà solistes de prestigi, com ara el tenor Juan Diego Flórez, els pianistes Grigory Sokolov i Murray Perahia, així com homenatges a grans compositors valencians, com Matilde Salvador, al grup Amores o als Spanish Brass, i l'estrena de quatre obres de Voro García, Emilio Calandín, Miguel Gálvez i Francisco Coll.

També et pot interessar

stats