Es presenta l'obra biogràfica més completa amb dibuixos inèdits del pintor Antoni Gisbert

El llibre mostra un catàleg de 169 obres de l'artista alcoià que va pintar el considerat 'Gernika del segle XIX'.

Es presenta l\'obra biogràfica més completa amb dibuixos inèdits del pintor Antoni Gisbert
Es presenta l'obra biogràfica més completa amb dibuixos inèdits del pintor Antoni Gisbert

Amb motiu del 118 aniversari de la mort del pintor alcoià Antoni Gisbert, es presenta a Madrid l'obra biogràfica més completa sobre l'artista que inclou dibuixos inèdits. 'L'afusellament de Torrijos i dels seus companys a les platges de Màlaga' és un dels quadres més admirats del Museu del Prado i és de Gisbert. L'escena que representa està considerada el 'Gernika del segle XIX' per la seua càrrega política i moral. 

Coincidint amb aquest aniversari, l'historiador Luis Alberto Pérez presenta aquest a la Reial Acadèmia de Belles Arts de San Fernando de Madrid el catàleg 'El pintor Antonio Gisbert (1834-1901)', amb 169 peces, moltes d'elles dibuixos inèdits, una de les coses més valorades de l'artista. 

L'autor d'Alcoi va aconseguir una beca per a estudiar a la Reial Acadèmia de Belles Arts de San Fernando i ara, amb la presentació del llibre de l'historiador Luis Alberto Pérez, torna als seus orígens. 

L'obra d'Antoni Gisbert és altament valorada pels temes d'història que retrata. Un dels llenços més coneguts és 'L'afusellament de Torrijos i dels seus companys a les platges de Màlaga' que denuncia un fet atroç que es va cometre durant el regnat de Fernando VII i on va representar amb veracitat i pulcritud els seus autors. El quadre el va pintar per èncàrrec del liberal i aleshores president del consell de ministres Práxedes Mariano Mateo-Sagasta. El fet que es dedicara a pintura històrica ha fet que moltes de les seues obres es troben en edificis públics com ara el Senat o el Congrés. 

Més tard, quan va fugir a París en abdicar Amadeo de Saboya, va abandonar aquest gènere pictòric i va adoptar el preciosisme com a estil. 

També et pot interessar

stats