Presència notable de finalistes valencians en els XXI Premis Max de les Arts Escèniques

Una desena d'obres teatrals amb segell valencià opten a la 21 edició dels Premis Max de les Arts Escèniques.

Finalistes valencians als Premis Max d'enguany
Finalistes valencians als Premis Max d'enguany / SGAE Comunitat Valenciana i Múrcia

La presència d'obres amb marca valenciana en les llistes de finalistes als Premis Max de les Arts Escèniques és notable en aquesta 21 edició. De fet és un reflex de l'excel·lent moment de creativitat i de talent que viu el sector teatral valencià actualment. Per a celebrar-ho, la Fundació SGAE, a través del Consell Territorial de la Comunitat Valenciana, ha convocat tots els finalistes en una trobada aquest matí en la Sala SGAE Centre Cultural de València.

Les arts escèniques de la Comunitat estan presents en la majoria de les 19 categories a concurs dels Premis Max. Així per exemple, en la d'Espectacle Musical o Líric figura l'obra Tic-Tac, dirigida per Carles Alberola i produïda per la Diputació de València i l'Institut Valencià de Cultura (IVC). La direcció musical és a càrrec de Noèlia Pérez i Josep Zapater, finalistes en l'apartat de Composició Musical per a Espectacle Escènic.

L'obra Olea, de la companyia Visitants de Vila-real, opta a dos estatuetes en les categories d'Espectacle de Carrer i Disseny d'Il·luminació (en aquest últim cas, pel treball d'Ernest Cel·la). Kiti Kraft, muntatge de Bambalina, escrit i dirigit per Jaume Policarpo, competeix en l'apartat d'Espectacle per a Públic Infantil, Juvenil o Familiar. D'altra banda, la companyia La Subterrània ha arribat a la final amb Maleïda tardor en les categories d'Espectacle Revelació i Autoria Revelació (pel text conjunt de Lucía Sáez, Ester Martínez i Lucía Abellán).

També la valenciana Isabel Requena s'ha fet lloc en el llistat de finalistes dels Max, en Disseny de Vestuari, pel seu treball en l'obra El verí del teatre, de la Companyia Teatre Micalet. Finalment, La Pavana Companyia Teatral ha arribat a la final amb dos dels seus espectacles: Iván i els gossos, en la categoria d'Actor Protagonista (per l'actuació de Nacho Sánchez), i En la riba, en la categoria d'Adaptació o Versió d'Obra Teatral (pel text d'Àngel Sol i Adolfo Fernández a partir de l'original de Rafael Chirbes). En la riba és, a més, una coproducció en la qual, a més de La Pavana, ha participat també la Diputació de València, al costat del Centre Dramàtic Nacional i Emilia Yagüe Produccions. Iván i els gossos  ha estat coproduïda amb La Nau Escènica i compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sagunt i el patrocini de l'IVC.

Un reconeixement per a la professió teatral

Organitzats per la Fundació SGAE des del 1998, els Premis Max s'han consolidat al llarg d'aquests anys com el reconeixement més ampli en l'àmbit de les arts escèniques espanyoles. La gala de lliurament de premis de la 21 edició se celebrarà el 18 de juny a l'espai cultural Cartuja Center CITE de Sevilla.

També et pot interessar

stats