El Premis El Tempir d’Elx guardonen Gaspar Jaén, Emili Rodríguez-Bernabeu i l’Editorial Afers

L’entitat il·licitana reconeix la trajectòria cívica de persones, entitats o empreses en relació amb la llengua i cultura valencianes

Marina Macià, secretària d'El Tempir, lliura el guardó a Emili Rodríguez-Bernabeu
Marina Macià, secretària d'El Tempir, entrega el guardó a Emili Rodríguez-Bernabeu / El Tempir

Els Premis El Tempir d’Elx han tornat a l’escena pública en el sopar habitual després del canvi de format obligat per la pandèmia. Aquest dissabte s’ha celebrat la cerimònia d'entrega d’uns guardons que compleixen nou anys reconeixent la trajectòria cívica de persones, entitats o empreses que destaquen pel treball a favor de la llengua i la cultura valenciana.

El Premi El Tempir 2021 en la categoria Elx ha sigut per a Gaspar Jaén i Urban, de qui destaquen la seua obra poètica reconeguda amb nombrosos premis, el seu amor i dedicació a la Festa d’Elx, demostrats tant participant-hi activament durant molts anys com divulgant-la i literaturitzant-la, i la seua tasca en la recuperació de la "memòria arquitectònica i urbanística d’Elx".

En la categoria Sud, el premi s’ha atorgat a Emili Rodríguez-Bernabeu en el seu triple vessant com a poeta, crític literari i assagista. El guardó reconeix la seua creació literària al llarg de més de cinquanta anys, la seua gran capacitat interpretativa, acompanyada d’una "gran perspicàcia i agudesa i la preocupació per la vertebració nacional del País Valencià i del migjorn", sobretot pensada d’Alacant estant i d’un sud perifèric que ha fet que creara obres com Alacant contra València.

En la categoria de País, el premi l’ha rebut l’Editorial Afers per haver-se erigit en una editorial de referència, per ser un projecte exclusivament en valencià, per la seua contribució a les ciències socials en català i per apostar per una línia editorial divulgadora i entenedora de la història "sense perdre rigor" i fomentar així el pensament crític de la societat.

També et pot interessar

stats