Els Premis Sambori celebren 25 anys fomentant la narrativa en valencià

En l'edició d'enguany, que ha entregat aquest dissabte els guardons, han participat vora 100.000 xiquets i xiquetes de 662 centres

Acte d'entrega dels guardons Premi Sambori / Escola Valenciana

La Fundació Sambori ha lliurat els premis del XX Concurs Universitari de Narrativa Curta en Valencià i el XXV Concurs de Literatura en Valencià a la Universitat Politècnica de València.

En l'edició d'enguany han participat 91.872 alumnes, 4.512 docents i 662 centres de les diferents comarques del País Valencià. La participació total, amb Sambori - Òmnium Cultural i Sambori-OCB a les Illes Balears, és de més de 120.000 xiquets i xiquetes, fet que el converteix en el certamen literari més important en llengua catalana i dels més populars d’Europa.

“Som un poble que celebra la vivesa de la seua llengua, que sap que la lectura és el camí cap al progrés, el coneixement i la igualtat i que l’educació és el principal motor del canvi social. Educar, escriure, parlar i pensar en valencià és important”, ha afirmat Laura Font Pérez, presidenta de la Fundació Sambori.

La presidenta d’Escola Valenciana, Alexandra Usó i Cariñena; el director de l’Àrea de Llengües de la Universitat Politècnica de València, Lluís Miret Pastor; i el director general de Política Lingüística de la Conselleria d’Educació, Rubén Trenzano Juan, han participat en la gala. A més, també ha comptat amb l’actuació de l’Associació Llorca Música Tradicional i la direcció de la presentadora i comedianta Pepa Cases.

També et pot interessar

stats