Els Premis Oscar lliuraran un guardó a la pel·lícula més votada en Twitter

L'Acadèmia sortejarà entre tots els participants tres viatges a la cerimònia de l'any que ve, on els guanyadors presentaran un dels premis 

L'equip de direcció de 'Paràsits', guanyadora de l'Oscar a millor pel·lícula de 2020
L'equip de direcció de 'Paràsits', guanyadora de l'Oscar a millor pel·lícula del 2020 / Reuters

Per primera vegada en la història, els Oscars obriran la votació al públic i reconeixeran la pel·lícula més votada en Twitter, segons ha anunciat l'Acadèmia de Hollywood.

Des d’aquest dimarts fins al 3 de març, els i les internautes podran triar la seua pel·lícula favorita mitjançant l'etiqueta #OscarsFanFavorite i també seleccionar l'escena amb què han gaudit més enguany, amb el lema #OscarsCheerMoment.

Els millors missatges s'inclouran en la retransmissió de la gala, el 27 de març i, a més, l'Acadèmia sortejarà entre tots els participants tres viatges a la cerimònia de l'any que ve, on els guanyadors podran presentar un dels premis. A més de Twitter, també es podrà votar la pel·lícula favorita des de la pàgina web de l'organització.

"Els Oscars són una oportunitat d'unir persones de tot el món amb el seu amor pel cinema i, a través d'aquestes activitats, els usuaris de les xarxes socials ara tenen més oportunitats d'interactuar amb la gala en temps real, fer comunitat i ser part de l'experiència", ha afirmat la vicepresidenta de màrqueting digital de l'Acadèmia, Meryl Johnson, en un comunicat.

Augment de la popularitat dels guardons

L'organització va insistir que senzillament "es reconeixerà" el film més votat, que pot no estar nominat als premis, però la iniciativa no inaugura cap categoria oficial.

El 2019, després de diversos anys en què l'audiència dels Oscars estava caient en picat, l'Acadèmia va proposar crear una categoria que premiara la pel·lícula més "popular" de l'any, però la idea no va prosperar. La intenció era atraure l'audiència de blockbusters, com les franquícies de Marvel, DC Comics i Star Wars, sense necessitat d'incloure'ls en les categories generals, reservades a films d'autoria o del circuit independent.

De fet, enguany cap dels deu films nominats a millor pel·lícula estan entre les deu més taquilleres de la temporada.

The Power of the Dog, Licorice Pizza, Coda, Don't Look Up, King Richard, Nightmare Alley, Drive My Car, Dune, Belfast i West Side Story són les candidates a l'Oscar a la millor pel·lícula d'aquest any.

També et pot interessar

stats