Premis Nacionals de Disseny amb segell valencià: Innovació distingeix l'artista Jaime Hayon i l’empresa Expormin

El Ministeri d’Innovació també ha premiat el doctor Eduardo Anitua, les empreses Cosentino, CerTest Biotec i el dissenyador Danny Saltaren 

El dissenyador Jaime Hayon
El dissenyador Jaime Hayon / @jaimehayon

Els Premis Nacionals d'Innovació i de Disseny 2021, concedits pel Ministeri de Ciència i Innovació, han recaigut en el doctor Eduardo Anitua, les empreses Cosentino, CerTest Biotec i Expormim, i els dissenyador Jaime Hayon i Danny Saltaren. 

La companyia valenciana de mobles artesanals Expormin ha sigut premiada en la modalitat d’Empresa. El ministeri ha reconegut la capacitat de saber conjugar “de manera extraordinària” els valors de la indústria artesana tradicional amb “l'avantguarda en el disseny de mobiliari d'alta qualitat". 

Fundada el 1960, tres generacions de valencians han estat al capdavant d’aquesta companyia familiar que té com a essència l’ús del rattan com a característica indiscutible del seu mobiliari. Preserva les seues arrels però alhora ofereix objectes “exquisidament manufacturats”. 

El Ministeri de Ciència i Innovació ha reconegut també en la modalitat Professionals Jaime Hayón, dissenyador madrileny resident a València. Els guardons valoren Hayón com un referent del disseny espanyol de nivell internacional. 

El treball de l’artista s’ha exposat en nombroses mostres, galeries i fires de disseny i art arreu del món. Va fundar l’empresa Hayon Studio el 2001, amb la base creativa a València, que té una cartera de clients com Lladró, Swarovski, B.D. Barcelona o Fritz Hansen. La revista Elle Decoration International l’ha reconegut com un dels creadors més influents de l'última dècada, elogiat com un "visionari" i una de les icones més creatives per la revista Times.

Eduardo Anitua, referent en la medicina regenerativa

Els Premis Nacionals d'Innovació i de Disseny també han guardonat en la modalitat Trajectòria Innovadora el doctor Eduardo Anitua Aldecoa, referent en el camp de la medicina regenerativa i la implantologia oral; en la modalitat Gran Empresa, l'empresa d'Almeria Cosentino SA, "per aconseguir la posició de líder mundial en la producció i distribució de superfícies innovadores d'alt valor per al món del disseny", i en la modalitat de Petita i mitjana empresa, CerTest Biotec SL, "per la solidesa de la seua estratègia empresarial, que li ha permés respondre de manera extraordinària a les necessitats de la societat espanyola durant la crisi de Covid-19".

A més, en la categoria de Joves Dissenyadors, Danny Saltaren Andrade ha sigut valorat "per ser un dels majors exponents nacionals en el camp del disseny digital i l'emprenedoria innovadora".

També et pot interessar

stats