Premis Nacionals de Cultura amb segell valencià

Els professionals guardonats el 2018 i el 2019 arrepleguen hui uns premis ajornats per les eleccions i la pandèmia

Premis Nacionals de Cultura amb segell valencià

Aquest dimarts es lliuren els Premis Nacionals de la Cultura al Museu del Prado de Madrid, amb la presència dels reis. Es tracta dels professionals guardonats del 2018 i el 2019, que encara no havien arreplegat els premis, primer per les eleccions i després per la pandèmia. 

El segell valencià va destacar principalment en música i literatura. Al Cabanyal trobem Berta García, Premi de Poesia Jove fa tres anys per Los salmos fosforitos, que van per la quarta edició. Estava als Estats Units quan va rebre la notícia i ara ja s'ha doctorat.

Ana Penyas va ser el 2018 la primera dona que guanyava el Premi Nacional del Còmic. Ho va fer amb la novel·la gràfica Estamos todas bien, amb la qual va debutar. 

L'alcoià Javier Darias arreplegarà el Premi Nacional de Música. En la jornada d’aquest dimarts faltarà la poetessa alacantina Francisca Aguirre. Amb la distinció de la Generalitat al mèrit cultural i Premi Nacional de les Lletres de 2018, va morir el mes d'abril de l'any següent.

El treball sempre acurat de l'editorial Media Vaca tancarà els valencians guardonats el 2018. A Begonya i a Vicent els entreguen hui el Premi Nacional a la millor tasca editorial cultural.

La jove dramaturga d'Aiora Eva Mir ha estrenat ja dues obres al Centre Dramàtic Nacional gràcies, assegura, al Premi Nacional de Teatre Calderón de la Barca del 2019. 

Paco Giménez, Premi Nacional d'Il·lustració, rebrà aquest reconeixement després de quatre dècades de treball en més de 120 llibres.

Finalment, Cristina Durán, Laura Ballester i Miguel Ángel Giner arreplegaran el Premi Nacional del Còmic 2019 per El dia 3, la novel·la que narra la lluita de les famílies de l'accident del metro més greu d'Espanya.

També et pot interessar

stats