El premis literaris Ciutat de Benicarló 2019 ja tenen guanyadors

Jordi Díaz, Genís Sinca i Jaume Fàbrega han estat els guanyadors en les modalitats de divulgació científica, narrativa memorialística i llibre gastronòmic.

L'alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles; el regidor de Cultura, Pedro Manchón, i el director científic d'Onada Edicions, Miquel Àngel Pradilla, han donat a conéixer el nom dels premiats
L'alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles; el regidor de Cultura, Pedro Manchón, i el director científic d'Onada Edicions, Miquel Àngel Pradilla, han donat a conéixer el nom dels premiats / Ajuntament de Benicarló

Benicarló acaba de fer públic els noms dels guanyadors de la quarta edició dels seus Premis Literaris 2019.

El Premi Internacional d’Àlbum Infantil Il·lustrat, el més veterà de les quatre modalitats, ha estat per a la parella que formen Marta Moreno (il·lustradora) i Sébastien Dethise (autor del text) per El monstre menjapobles. Moreno (Barcelona, 1977) és il·lustradora i mestra, i va estudiar Il·lustració a l’Escola d’Art i Disseny de Tarragona. Des d’aleshores ha treballat per a editorials espanyoles i internacionals. Dethise (Bèlgica, 1976) es defineix com un showman autodidacta i polifacètic, unes habilitats que l’han dut a crear espectacles en què la màgia és la protagonista.

El Premi de Divulgació Científica ha estat per al doctor en Química i divulgador Jordi Díaz. En el relat guanyador, anomenat Las aventuras de Berta en NanoLand, Díaz parla de nanotecnologia, d’àtoms i de molècules, i ho fa amb un llenguatge molt entenedor i adreçat a un públic eminentment jove.

Pel que fa a la modalitat de Narrativa Memorialística, el relat guanyador ha sigut No moriré mai, biografia d'Eduard Punset i Casals. De l’escriptor català Genís Sinca (Manresa, 1970). Una obra que arriba uns mesos després de la mort del carismàtic divulgador científic i que sorgeix a partir d’un seguit d’entrevistes que Sinca va fer a Punset al final de la seua vida. El guanyador és llicenciat en Periodisme i guanyador del Premi Josep Pla de narrativa del 2013.

Per acabar, el premi de Llibre Gastronòmic ha sigut per a Jaume Fàbrega (Vilavenut, el Pla de l'Estany, 1948) per l’obra Menjar i memòries del gust. Les arrels de la cuina valenciana. Fàbrega és doctor en Filosofia i Lletres per la Universitat de Barcelona i és considerat un dels crítics gastronòmics de referència, amb més de 70 títols publicats. Ha guanyat en diverses ocasions el Gourmand World Cookbook Awards, conegut premi internacional de literatura gastronòmica.

L’anunci dels guanyadors dels Premis Literaris Ciutat de Benicarló ha sigut el tret d'eixida a una setmana plena d’activitats culturals que s’allargaran fins divendres i que culminaran dissabte amb el lliurament dels Premis Literaris al Magatzem de la Mar.

També et pot interessar

stats