Els Premis Jaume I premien la ciència i la investigació

El rei Felip VI entrega els guardons en una gala que es podrà seguir per la televisió i el web d'À Punt.

Els Premis Jaume I premien la ciència i la investigació

Aquest dilluns es lliuren els Premis Jaume I, uns guardons dedicats a la promoció de la ciència i la investigació a Espanya. Sis dels investigadors i investigadores espanyols més rellevants de camps com la medicina, l'economia, l'urbanisme, la protecció del medi ambient o l'empresa reben una dotació econòmica de 100.000 euros.

En aquesta 31 edició els premiats són: Xavier Tolsa (Investigació Bàsica), José García Montalvo (Economia), Pura Muñoz Cánoves (Investigació Mèdica), José Antonio Sobrino Rodríguez (Protecció del Medi Ambient), Aníbal Ollero Baturone (Noves Tecnologies) i Carlota Pi Amorós (Emprenedoria).

Entre els guardonats es troben dos valencians, José García Montalvo en la categoria d'Economia, del qual es valora "la seua investigació lligada a la realitat econòmica i a la formulació de polítiques públiques" i Pura Muñoz Cánoves (Investigació Mèdica), de qui es reconeixen les seues investigacions sobre l'envelliment cel·lular i les possibilitats de la medicina regenerativa.

Així mateix, José Antonio Sobrino Rodríguez, nascut a Galícia però resident a Torrent des dels huit anys, ha sigut premiat amb el Premi Jaume I de Medi Ambient pels estudis sobre els canvis de la Terra a partir de les dades que aporten els satèl·lits.

També et pot interessar

stats