Els Premis Jaume I demanen una llei de mecenatge amb incentius fiscals

Els guardonats d'enguany reclamen al futur govern d'Espanya un pla d'inversions per a la investigació a llarg termini.

VÍDEO | Els Premis Jaume I demanen una llei de mecenatge amb incentius fiscals

Els guardonats amb els Premis Jaume I 2019 reclamen al futur govern espanyol que siga "valent" i pose en marxa un pla d'inversions per a la investigació per un mínim de 20 anys. Així mateix, han demanat que s'impulse una llei de mecenatge que incloga incentius fiscals.

En una trobada amb els mitjans, Pura Muñoz Cánoves (Investigació Mèdica), Xavier Tolsa (Investigació Bàsica), José García Montalvo (Economia), José Antonio Sobrino (Protecció del Medi Ambient) i Aníbal Oller (Noves Tecnologies) han lamentat que "molt del talent que es crea a Espanya s'acaba perdent". En aquest sentit, han manifestat que les convocatòries per a la recerca han de permetre la planificació dels investigadors, així com que cal reduir "les terribles traves administratives".

Tots els premiats han coincidit en la necessitat d'impulsar una llei de mecenatge perquè, segons ha assenyalat García Montalvo, "la gent necessita incentius per a donar, cal una llei que fixe incentius perquè la gent done per egoisme". 

Els premiats rebran el guardó, dotat amb 100.000 euros en cada categoria, de mans del rei Felip VI en un acte que se celebrarà el dilluns 25 de novembre a la Llotja dels Mercaders de València

També et pot interessar

stats