Els Premis Grau de la Cultura celebren la quarta edició

‘Xamberga’ rep el guardó ‘In memoriam’ pel seu esforç en la conservació del tabal.

Persones i entitats guardonades en la quarta edició dels Premis Grau de la Cultura
Persones i entitats guardonades en la quarta edició dels Premis Grau de la Cultura

L’acte de lliurament dels Premis Grau de la Cultura van celebrar dissabte la quarta edició al Centre Cultural la Marina del Grau de Castelló. Enguany hi han participat conjuntament cinc associacions integrants de Col·lectius per la Cultura al Grau, com ara la Unió Musical del Grau, els Dolçainers i Tabaleters del Grau, el Grup de Danses Illes Columbretes, la Coral Polifònica Sant Pere del Grau i l’Associació Cultural la Barraca.

El Premi Grau de la Cultura In memoriam va ser per a Vicente Bacas, Xamberga, pel seu esforç en la conservació i la difusió del tabal juntament amb el seu company, el dolçainer José María Illescas, i per l'estima que es va guanyar per part de tot el Grau i per la seua bonhomia.

Així mateix, el Premi Grau de la Cultura Entitat Cultural va recaure en el projecte artístic de l'IES Miquel Peris Segarra del Grau, pel seu treball innovador en l’àmbit educatiu i per la tasca de motivació de l’alumnat, la promoció de les seues aptituds en diferents vessants i la implicació transversal de totes les matèries. Aquesta iniciativa ha convertit el centre en referència de l'educació secundària.

En l’acte també es va lliurar el Premi Grau de la Cultura al doctor en Filosofia Joaquín Campos Herrero, pel seu treball en l’àmbit cultural del Grau i per la tasca d’investigació i divulgació en les àrees de l'Antropologia i la Psicologia.

Aquests premis que lliura anualment la Federació de Col·lectius per la Cultura al Grau volen reconéixer la trajectòria d’entitats i persones que s’han distingit pel seu treball, la dedicació i el suport a la cultura al Grau. D'aquesta forma, els guardons es decidiren per votació de les associacions membres de la Federació de Col·lectius per la Cultura al Grau en la junta extraordinària celebrada el 12 de setembre passat.

També et pot interessar

stats