Els Premis Forqué de cinema espanyol celebren l’edició que fa 24

Les pel·lícules ‘Campeones’, ‘Carmen y Lola’, ‘Entre dos aguas’ i ‘El reino’ competeixen per ser el millor llargmetratge.

Els Premis Forqué de cinema espanyol celebren l’edició que fa 24
Els Premis Forqué de cinema espanyol celebren l’edició que fa 24

La 24a edició dels Premis Forqué se celebra aquest dissabte al Palau de Congressos de Saragossa, en els quals l'Entitat de Gestió de Drets dels Productes Audiovisuals (EGEDA) reconeix cada any les millors produccions cinematogràfiques espanyoles per la seua qualitat tècnica i artística.  Enguany, Edu Soto i Elena Sánchez presenten una gala en què el productor José Frade rep la Medalla d'Or. 

En aquesta edició, Campeones, dirigida per Javier Fesser, Carmen y Lola (Arantxa Echevarría), Entre dos aguas (Isaki Lacuesta) i El reino (Rodrigo Sorogoyen) competeixen per a aconseguir el premi al millor llargmetratge de ficció/animació; i els actors Antonio de la Torre, Javier Bardem, Javier Gutiérrez i José Coronado, pel premi al millor intèrpret masculí. Pel que fa al guardó que distingeix la millor actriu, estan nominades Alexandra Jiménez, Bárbara Lennie, Eva Llorach i Penélope Cruz. 

Els documentals finalistes al millor documental són Apuntes para una película de atracos, d'Elías Siminian; Camarón: flamenco y revolución, d'Alexis Morante; Desenterrando Sad Hill, de Guillermo De Oliveira i El silencio de otros, de Robert Bahar i Almudena Carracedo. En la categoria que premia el millor curtmetratge, hi ha en joc 9 pasos (María Crespo i Moisés Romera), Cerdita (Carlota Pereda) i Matria (Álvaro Gago). 

El Premi al Cine i l’Educació en Valors, que no compta amb dotació econòmica i vol reconéixer la capacitat del cinema com a recurs educatiu, té com a finalistes enguany les cintes Campeones, Carmen y Lola i La larga enfermedad del domingo (Ramón Salazar).

També et pot interessar

stats