Cristina Fernández, gran triomfadora de l'entrega de premis de l'Associació d'Actors i Actrius Professionals Valencians

Carles Alberola s'emporta el premi Narcís per la seua trajectòria i Cristina Fernández guanya dos guardons a millor actriu en les categories de teatre i audiovisual

cris 2
Cristina Fernández recollint el premi de millor actriu d'audiovisual / À Punt Mèdia
01 de juliol 2022 - 00:05

El Teatre Talia de València ha acollit la nit de dijous la gala d’entrega dels premis de l’Associació d’Actors i Actrius Professionals Valencians (AAPV), una celebració que s’ha tornat a celebrar després de dos anys d’aturada a causa de la pandèmia.

Un dels grans homenatjats de la nit ha sigut Carles Alberola, guanyador del premi Narcís, que reconeix la important trajectòria del director, actor i dramaturg valencià, fundador de la companyia Albena Teatre. A més, la Fira Europea d'Arts Escèniques per a la Infància (FETEN) ha sigut guardonada amb el premi Taules per la potenciació de les companyies i els professionals valencians.

Carme Juan i Maria Juan eren les presentadores de la gala
Carme Juan i Maria Juan eren les presentadores de la gala / À Punt Mèdia

En l’àmbit audiovisual, les actrius Verónica Andrés i Cristina Fernández han guanyat totes dues el premi a millor actriu ex aequo per les pel·lícules Després de tu i Coses a fer abans de morir, respectivament. Toni Agustí ha obtingut el premi a millor actor per la seua actuació en La última cena, pel·lícula que codirigeix el mateix actor amb Maria S. Torregrossa.

A més, Fernández ha repetit reconeixement com a millor actriu de teatre gràcies al seu treball en ¿Estás ahí?, obra en la qual comparteix protagonisme amb Manolo Maestro, que també ha guanyat el premi a millor actor en aquesta categoria.

La guanyadora a millor actriu de doblatge ha sigut Pilar Martínez pel seu treball en la pel·lícula clàssica d'aventures Els Goonies, mentre que Rafa Albert alçava el premi a millor actor de doblatge per la minisèrie francesa El Col·lapse, emesa per À Punt.

Rafa Albert guanya el premi a millor actor de doblatge
Rafa Albert guanya el premi a millor actor de doblatge / À Punt Mèdia

En darrer lloc, els premis Crisàlide a millor actor i actriu revelació han caigut en les mans, per una banda, de Pau Vercher, vist en Federica Montseny, La Llave Màgica i Júlia, i, per altra banda, d'Arianna Algarra, que ha format part del repartiment de Les Saurines, Cremallera i Maletes de terra.

Carlos Amador, president de l’AAPV, ha destacat en la seua intervenció que el col·lectiu “s’està enfortint per a seguir lluitant pels drets laborals i, al mateix temps, transformar-se en una associació que tinga cura de nosaltres i ens oferisca possibilitats d’avançar i fer professió. Som un col·lectiu gran, madur, amb història, que no vol renunciar al llegat que ens han deixat les generacions anteriors i que també vol actualitzar-se, connectant amb els més joves i els que acaben d’arribar”. També ha volgut destacar l’ambient d'"alegria i celebració, perquè ens el mereixem. Perquè estem bé. Ens van dir que açò també passaria… I així és".

També et pot interessar

stats