Els Premis Carles Santos coronen Ciudad Jara i el seu disc ‘Donde nace el infarto’

La cerimònia d’entrega dels guardons s’ha emés per la televisió d’ À Punt.

Els premiats i les premiades
Els premiats i les premiades / Premis Carles Santos de la Música Valenciana

Els Premis Carles Santos de la Música Valenciana han coronat aquest dimecres el grup Ciudad Jara i el seu disc Donde nace el infarto com a millor disc de l’any. Ells han sigut un dels protagonistes de la gala, que ha oferit la televisió d’À Punt, juntament amb Andreu Valor, un altre dels noms destacats. El cantant de Concentaina (Comtat) ha obtingut dos premis: al millor disc de cançó d’autor i a la millor gira.

En un 2020 en què celebrar la música sembla més important que mai, aquesta tercera edició dels Premis Carles Santos ha reconegut les produccions, els treballs i les creacions valencianes més destacades de l’àmbit musical valencià.

La cerimònia, celebrada al Teatre Principal d’Alacant i conduïda pels músics i presentadors Vicent Colonques i Mireia Pérez, ha tingut com a fil argumental una road movie. A més, ha comptat amb les actuacions de Gener, Samantha Gilabert, Julio Bustamante, Ricardo Belda & Arantxa Domínguez i Sedajazz.

Entre els nominats i les nominades d’enguany es trobaven importants noms de la cultura valenciana, però només un pocs s’han alçat aquesta nit amb els preats guardons.

Quins han sigut els premiats i les premiades?

-Millor disc: Ciudad Jara per Donde nace el infarto.

-Millor cançó: Badlands per "Tornado".

-Millor disc de cançó d’autor: Andreu Valor per Insurrecte.

-Millor disc de pop: Smoking Souls per Translúcid.

-Millor disc de rock: Johnny B. Zero per Metonymy of sound.

-Millor disc de música urbana: Cactus per Roma.

-Millor disc de fusió i mestissatge: Jonatan Penalba per Reversions.

-Millor disc de jazz: Manolo Valls Quintet per El ball de les muses.

-Millor disc de música tradicional: Marala per A trenc d’alba.

-Millor disc de recuperació del patrimoni musical: l’Ensemble Alfonsí per Instrumentos para loar a Santa María.

-Millor disc de música clàssica contemporània: Spanish Brass (Premi Nacional de la Música 2020) i Albert Guinovart per Les aventures de Monsieur Jules.

-Millor disc de música familiar: Dani Miquel per Desfem.

-Millor gira: Andreu Valor per Insurrecte.

-Millor disseny: Virginia Lorente pel disseny del disc Los años líquidos de Llum.

-Millor vídeo: We Used To Pray per City walls (realitzat per Build From The Roof i dirigit per Joecar Hanna).

-Grup revelació: Laura Esparza i Carlos Esteban per Mare natura.

-Premi del públic: Cor de Cambra Ad Libitum.

Julio Bustamante, Premi d’Honor

Menció especial mereix Julio Bustamante, que ha rebut el Premi d’Honor que atorga la Generalitat per la seua llarga trajectòria en la música. Bustamante començà en el món de la música de la mà de Vicent Torrent en Equip València Folk, tocant el banjo. Des d’aleshores, ha cultivat una prolífica carrera en la música, com demostra el seu disc ‘Cambrers’, que en 2021 complirà 40 anys i que va suposar una revolució per a la música valenciana.

Què són els Premis Carles Santos?

Els Premis Carles Santos de la Música Valenciana són uns guardons promoguts per la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, mitjançant l’Institut Valencià de Cultura. El seu nom suposa un homenatge a Carles Santos, artista polifacètic, pianista, compositor, escriptor i performer vinarossenc, que va rebre el Premi Nacional de Música 2008 en la categoria de Composició i va morir en 2017.

A l’acte dels Premis Carles Santos de la Música Valenciana 2020, emés en À Punt, han assistit el conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà; la secretària autonòmica de Cultura i Esport, Raquel Tamarit; el director general de l’IVC, Abel Guarinos; la directora adjunta de Música i Cultura Popular de l’IVC, Marga Landete; la delegada territorial de l’IVC a Alacant Alícia Garrijo; i representants de diferents institucions valencianes.

També et pot interessar

stats