El Premi Nacional de Circ 2022, Pepa Plana, arriba al Teatre Micalet de València amb 'Si tu te'n vas'

L'obra, que estarà en cartell del 19 al 22 de gener, actua com un espill en què es reflecteixen les febleses humanes

L'obra 'Si tu te'n vas' estarà en cartell del 19 al 22 de gener / À Punt NTC

L'obra Si tu te'n vas, dirigida per Pepa Plana, arriba al Teatre Micalet de València aquesta setmana i estarà en cartell del 19 al 22 de gener. 

L'actriu protagonista i creadora d'aquest espectacle es posa el nas roig i amb aquest gest trencar tots els estereotips: "Una dona pallassa sola, perquè els meus espectacles són a soles i per a un públic adult", ha enumerat Plana. La companyia que porta el seu nom és Premi Nacional de Circ del 2022. Un guardó que reconeix la seua trajectòria, però que no trenca, segons ella mateixa assegura, el sostre de vidre: "Aquest famós sostre de vidre, evidentment, hi és. Sobretot quan fas humor", ha afirmat.

25 anys després de lluita i de treball, ara li ha arribat el reconeixement. Amb la seua passió reivindicativa, arriba la Companyia Pepa Plana al teatre valencià, amb un espectacle que va crear durat la pandèmia. "Són tres veïnes que s'odien, però que es necessiten", ha contat l'actriu. No és una comèdia a l'ús, com bé ha explicat Lola González, altra de les pallasses del trio que actua en l'espectacle. "Diguem que jo soc la més tonta de totes", ha bromejat l'actriu.

És un humor poètic que reflexiona sobre l'absurd dels conflictes. Així ho ha definit Joan Valentí, altre membre de l'equip, que representa la tercera pallassa. "Jo soc qui hauria de posar pau entre la Pepa i la Lola", ha dit. Unes antiheroïnes que, sobre l'escenari, denuncien les guerres enquistades.

També et pot interessar

stats