El Pregó de la Magdalena arriba amb novetats

Recupera les 32 partides de Castelló i la Guàrdia Reial en la desfilada

Videomapatge a la façana de l'Ajuntament de Castelló.
Videomapatge a la façana de l'Ajuntament de Castelló.

El Consell Rector del Patronat Municipal de Festes ha aprovat aquest divendres el programa oficial de la Magdalena 2020, que se celebrarà del 14 al 22 de març. Un programa carregat de més de 300 actes dissenyats per l'Ajuntament de Castelló i els festers. Els principals actes de la setmana gran, com la desfilada del Pregó, la Romeria i el Vítol portaran un gest de complicitat a aquest 75é aniversari.

Entre les novetats destaquen la recuperació de les 32 partides de Castelló en el Pregó, l'obertura d'una representació de l'esquadró de cavalleria de la Guàrdia Civil i la projecció d'un videomapatge a la façana de la cocatedral de Santa Maria.  

La música tindrà més protagonisme en l'Ofrena de la Mare de Déu del Lledó. Al matí, les colles de dolçainers i tabaleters s'uniran a la desfilada, i a la vesprada s'hi afegiran les bandes de música fins a l'entrada a la basílica. Un altre dels canvis és la ubicació dels castells pirotècnics que es disparan a la zona de l'Auditori i el Palau de Congressos, i no al Palau de la Festa. 

Els actes pirotècnics combinaran música i focs d'artifici amb una clara referència a les gaiates, les colles i la identitat castellonenca. La regidora de Festes, Pilar Escuder, ha destacat que és un programa tradicional, amb un gest de complicitat al 75é aniversari en cada acte. Quant al cartell de concerts, s'han dissenyat tres escenaris: la plaça Major, l'Hort dels Corders i el Recinte de Fires i Mercats. 

També et pot interessar

stats